Hamilton formda

Formula 1 2017 Şampiyonası'nın 12. ayağı olan Belçika GP öncesinde düzenlenen 2. antrenman seansını Lewis Hamilton ilk sırada tamamladı.

Hamilton formda
26 Ağustos 2017 - 10:52 - Güncelleme: 26 Ağustos 2017 - 10:59

2017 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 12. ayağı olan Belçika Grand Prix'si öncesinde düzenlenen 2. antrenman seansını İngiliz pilot Lewis Hamilton ilk sırada tamamladı.

Spa'da 2010 ve 2015'te kazanan Hamilton, ikinci antrenman seansının başında yumuşak lastikle orta bölümünde de ultra yumuşak hamurlu lastikle liderliği ele geçirdi. Britanyalı pilot seansı 1:44.753'lik derecesiyle ilk sırada bitirdi. Hamilton'u ikinci sıra da Ferrari pilotu Kimi Raikkonen'in takip etti. Fin pilot Hamilton'ın 0.262 saniye gerisinde, 3. sıra ise takım arkadaşı Mercedes pilotu Valtteri Bottas'ın oldu. 

Onları da dördüncü sıra ilk seansta olduğu Red Bull'dan Max Verstappen takip etti. Hollandalı genç pilotu Ferrari'nin Alman pilotu saniyenin yüzde biri kadar geriden gelerek 5. sırayı aldı. 

İkinci antrenman seansı boyunca takım arkadaşı ve ön gruptan geride kalan Red Bull pilotu Daniel Ricciardo, orta bölümünde hızlanmasına rağmen sadece 6. sırada kendine yer bulabildi. İlk antrenman seansına nazaran daha güçlü bir görüntü çizen Nico Hulkenberg ise 7. sırada seansı tamamladı.

Sıralamada ilk 10'u tamamlayan son pilotlar ise Esteban Ocon, Carlos Sainz ve Jolyon Palmer oldu.

İkinci antrenman bölümünde iyi gözükmeyen McLaren pilotu Fernando Alonso ise yumuşak lastiklerden ultra yumuşak lastiklere geçince temposunu yükseltti ve 11. sırada kendine yer buldu

İlk seansta kaza yapan ve şasisine zarar veren Felipe Massa ise 2. antrenman seansı boyunca piste çıkmadı.

2017 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda Belçika Grand Prix'si öncesi Sürücüler Klasmanı'nda Ferrari pilotu Sebastian vettel 202 puanla lider durumda bulunuyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum