Oscar'dan Chelsea, Drogba ve Çin itirafları

Çin Süper Ligi'nde Shanghai SIPG takımında forma giyen Brezilyalı futbolcu Oscar, eski takımı Chelsea ve Didier Drogba anılarını anlattı.

Oscar'dan Chelsea, Drogba ve Çin itirafları
26 Ocak 2021 - 18:49 - Güncelleme: 26 Ocak 2021 - 19:12
2017'de Chelsea'den 60 milyon euro bonservis bedeliyle Shanghai SIPG takımına transfer olan Oscar, Guardian'a verdiği röportajda samimi açıklamalarda bulundu. 

Oscar, Chelsea'de oynadığı dönemler hakkında konuşurken Didier Drogba'nın 2014'te tekrar takıma döndüğünde forma numarasını 11'den 8'e değiştirmesi konusunda da itiraflarda bulundu. 

Kariyerinin ilerleyen dönemlerinde tekrar Chelsea'ye dönmek isteyebileceğini söyleyen 29 yaşındaki futbolcu ''Çin'den ayrılmayı düşünmüyorum. Burada çok iyi bir proje var. Ancak kariyerimin sonuna doğru Chelsea'ye dönmek isterim. Premier League'de o zamanlar Brezilyalı genç futbolculara güvenilmiyordu. Ben orada bu durumu değiştirdim. Chelsea'de benm için  hala bir yer olduğunu düşünüyorum.'' sözlerini kullandı.

Drogba ile konuşması ve forma numarasını değiştirmesi

Chelsea'ye transfer olduğunda 11 numaralı formayı giyen ancak Didier Drogba'nın dönüşüyle 8 numaraya geçen Oscar, o günleri ise şöyle anlattı: ''Drogba, batıl inançları olan birisiydi sanırım. 2014'te Chelsea'ye tekrar döndüğünde benimle konuştu, güzel şeyler söyledi ve 8 numara giymemin bana daha uygun olacağını söyledi. Ben de ona '11 numara senin, bunu istemene gerek bile yok' dedim. İşin ilginç tarafı 8 numara da Lampard'ın eski numarasıydı. Ama bu formayı giydiğim için hiçbir baskı hissetmedim çünkü zaten Drogba'nın formasını giymiştim.''



''Benim dönemimde ben, Hazard, De Bruyne, Salah vardı...''

Chelsea'deki eski takım arkadaşları hakkında da konuşan Brezilyalı futbolcu, ''Benim dönemimde Chelsea'de De Bruyne ve Salah da vardı. Orta sahada Hazard, De Bruyne ve ben birlikte oynadığımız zaman çok tehlikeli oluyorduk. De Bruyne bana da asist yapmıştı. Çok iyi bir futbolcu ama sakatlık sorunları yaşadı. O zamanlar bu kadar fit değildi. Salah ise antrenmanlarda inanılmazdı, kimse onu durduramazdı. Ama maça çıkınca çok sessiz ve utangaç kalıyordu. Sanırım şu an Liverpool'daki özgüveni Chelsea'de yoktu.  Jose Mourinho'nun tarzı da bu iki futbolcuyu etkilemiş olabilir. Bazı oyuncular baskılardan kötü etkilenirler. Ben etkilenmem mesela, baskılar beni daha iyi bir futbolcu yaptı. Mourinho bana göre dünyanın en iyi teknik direktörlerinden birisi ve bana çok yardımı oldu.'' dedi.

''Her insan daha çok para kazanmak ister''

Çin'deki hayatı hakkında da konuşan Oscar, ''Her futbolcu, hatta çalışan her insan ailelerine yardım etmek için daha çok para kazanmak ister. Ben, Brezilya'nın fakir bir yerinde büyüdüm. Hiçbir şeyimiz yoktu. Babamı 3 yaşında kaybettim, annem tek başına 3 çocuğa bakmak zorunda kaldı. Kıyafetlerini satıp bizi yetiştirdi. Şimdi ise çalışmalarımın meyvelerini alıyorum. Çin çok güzel bir yer, burası adeta başka bir dünya. Pandemi öncesi Asya'da birçok ülke gezdim. Şangay çok büyük bir şehir. Sao Paulo veya Londra gibi. Aradığınız her şeyi bulabiliyorsunuz. Burada olmak güzel bir his.'' şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum