Avrupa devleri 17'lik Türk futbolcunun peşinde!

Avusturya'nın Rapid Wien takımında forma giyen Türk asıllı Avusturyalı futbolcu Yusuf Demir, Avrupa'nın dev takımlarının radarı altında...

Avrupa devleri 17'lik Türk futbolcunun peşinde!
18 Ekim 2020 - 11:25
Avusturya'nın Rapid Wien takımında oynayan 17 yaşındaki Yusuf Demir Avrupa'nın devlerini peşinden sürüklüyor. Türk asıllı Avusturyalı genç, 10 numara pozisyonunda oynuyor ve yetenekleri ile Avusturya'da "Avusturya'nın Messi'si" olarak adlandırılıyor.

Geçen sezon ilk maçına çıkan Yusuf Demir gösterdiği gelişimle Avrupa devlerinin scout ekiplerinin radarına girdi. Yusuf Demir'e başta Juventus olmak üzere Bayern Münih ve Dortmund tarafından yakın ilgi olduğu belirtiliyor.

Stil olarak Roberto Firmino'ya benziyor

17 yaşındaki futbolcu alt yaş grup Milli Takımlarından bu yana Avusturya formasını giyiyor ama A milli takım için henüz tercihini yapmadı. Genç futbolcu, oyun stili olarak ise Liverpool'un Brezilyalı futbolcusu Roberto Firmino'ya benzetiliyor.

Şampiyonlar Ligi'nde gol attı

Bu sezon takımıyla 6 maça çıkan Yusuf, 3 gol ve 1 asist ile dikkat çekti. Türk asıllı futbolcunun özellikle Şampiyonlar Ligi elemelerinde Gent'e attığı gol scout ekiplerinin gözünden kaçmadı. 

Yusuf Demir, henüz 17 yaşında olmasına rağmen piyasa değeri 4 milyon euro olarak hesaplanıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum