Ismaila Coulibaly nasıl bir oyuncu?

Galatasaray'ın orta sahaya düşündüğü isimler arasında yer alan İsmaila Coulibaly'nin nasıl bir futbolcu olduğunu değerlendirdik. 19 yaşındaki Malili futbolcunun artıları ve eksilerini masaya yatırdık.

Ismaila Coulibaly nasıl bir oyuncu?
26 Ağustos 2020 - 02:31 - Güncelleme: 26 Ağustos 2020 - 02:51
FUTBOO | Orta saha transferi planlayan Galatasaray'ın gündemine İsmaila Coulibaly gelmişti. Norveç'in Sarpsborg takımında forma giyen 19 yaşındaki Malili orta saha, gelecek vaad eden bir futbolcu olarak dikkat çekiyor.

İsmaila Coulibaly, 1.5 sene önce Mali'den Sarpsborg'un yolunu tutmuştu. Ülkesi Mali'nin takımlarından Duguwolofila'da dikkat çeken Coulibaly, 2019/2020 sezonunda Norveç'te 13 maçta görev aldı, gol veya asist yapmadan sezonu tamamladı. Aslında geçen sezon pozisyonunu tam da bulamamıştı. Hücum gücü kuvvetli bir futbolcu. Bundan dolayı bazı maçlarda forvete yakın pozisyonlarda bile oynamıştı. Geçen senenin sonuna doğru merkez orta saha olarak yerini buldu.
 

Saha içinde gerçek yerini buldu, Mensah'ı andırıyor

Bu seneye de merkez orta saha pozisyonunda başladı. Hücum gücü kuvvetli bir futbolcu. Bu sezon 13 maçta forma giyerken şimdiden 4 gol ve 1 asist üretti. Tarz olarak aslında biraz Bernard Mensah'ı andırıyor. Merkez orta saha ama hücuma bol bol çıkıyor. Mali milli takımında ise henüz forma şansı giyemese de genç takım kategorilerinde oynamıştı.

Hücum gücü ve koşu mesafesi iyi

Henüz kendini kanıtlamış biri değil, zaten pozisyonunu bile son 1 yıl içinde bulmuş gözüküyor. Ancak yaşına göre fiziği ve ataklara katılmasıyla potansiyelli bir futbolcu. Koşu mesafesi iyi ama savunma tarafını güçlendirmesi gerek. Mali'den çıktıktan sonra Norveç'te sadece 1.5 sezonluk bir tecrübesi var. Daha büyük takımlarda ve daha kaliteli liglerde ilk başlarda zorlanması çok olası.

Galatasaray'ın 1.5 milyon euro civarına kadar çıktığı konuşulsa da Sarpsborg, en az 3 milyonda diretiyor. Mali sıkıntılarda bir kulüp için böyle bir futbolcu için 3-4 milyonlara riske girmemek anlaşılır bir durum. Ancak daha ucuza alınabiliyorsa riske değecek bir fırsat olabilir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum