Bayern Münih'in yeni Lewandowski'si: Zirkzee

Bayern Münih, Robert Lewandowski'den sonra ne yapacak? Böyle müthiş bir golcünün yerini doldurmak imkansız. Ancak yine de arayış içine girecekler. Bu isimlerden birisi de Joshua Zirkzee olabilir...

Bayern Münih'in yeni Lewandowski'si: Zirkzee
27 Nisan 2022 - 00:24 - Güncelleme: 27 Nisan 2022 - 02:28

Bayern Münih'te gol yükünü sırtlayan Robert Lewandowski dönemi sonrası neler olacağı belirsizliğini koruyor. Ancak Bavyera ekibi için yeni bir umut doğdu. O umudun adı: Joshua Zirkzee

Geleneksel 9 numara

Hollandalı oyuncu için 'geleneksel 9 numara' tabirini kullanmak yanlış olmayacaktır. 1.93m boyuna sahip olan genç golcü, özellikle rakip sahada baskı ve takım arkadaşlarına alan yaratma konusunda dikkat çekiyor.

Bayern Münih'in eski teknik direktörü Flick, Zirkzee'nin mücadeleci bir yapısı olduğunu ve taktiksel tecrübesinin artmasıyla önemli bir silah olabileceğini vurgulamıştı. Aslında Zirkzee, tam da kendisinden beklenen patlamayı Bayern Münih'te yapamadı. Geçen sezon Parma'ya kiralanan genç oyuncu, geçirdiği sakatlık nedeniyle sezonun büyük bir kısmını kaçırmıştı.

Boşa giden sezonun ardından Zirkzee'nin bu sezon öncesi hazırlık maçında gösterdiği tavırlar, Bayern Münih taraftarlarını da sinirlendirmişti. Bir pozisyonda boş kaleye topu atmak yerine yavaş davranan Zirkzee, 'Acaba boşa mı ümitlendik?' dedirtmişti. Bayern bir kez daha kiralamayı seçti.

Belçika'da kendisini buldu! 

Bu kez oldu gibi... Zirkzee, sezon başında kiralandığı Anderlecht ile harikalar yaratıyor. 20 yaşındaki futbolcu, Belçika ekibinde çıktığı toplam 42 maçta 17 gol ve 10 asist ile mücadele ediyor. Hem gol hem de asist sayılarında çift haneleri gördü ve artık tekrar umutlanmamız için bir sebep var. 

Lewandowski, geçtiğimiz dönemlerde de sık sık yalnızca halefinin değil, yedeğinin de bulunması gerektiğini dile getiriyordu. Her takım elinde böyle bir genç futbolcu ister. Joshua Zirkzee ismini gelecek yıllar daha çok duyabiliriz! 

Hollanda'da yetişti

Ado Den Haag altyapısından yetişen ve 2016 yılında Feyenoord'un yolunu tutan Zirkee, 1 yıl sonra ise Bayern Münih U17 takımına transfer oldu. Önce Parma, sonra Anderlecht'e kiralandı. Bayern Münih ile olan sözleşmesi 2023 yılında sona eriyor. Bayern Münih'ten ayrılmaya karar verirse onu almak için uzun kuyruklar oluşacaktır...


YORUMLAR

  • 0 Yorum