Kartal yine seriye bağladı

Bu sezon Ufuk Sarıca yönetiminde başarılı bir sezon geçiren Beşiktaş konuk ettiği İstanbul Büyükşehir Belediye’yi mağlup ederek ligde galibiyet serisini 3 maça çıkardı

Kartal yine seriye bağladı
11 Şubat 2017 - 09:36

Bu sezon Ufuk Sarıca yönetiminde başarılı bir sezon geçiren Beşiktaş konuk ettiği İstanbul Büyükşehir Belediye’yi mağlup ederek ligde galibiyet serisini 3 maça çıkardı.

Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nin 18. haftasında İBB’yi misafir eden Beşiktaş Sompo Japan rakibini ilk çeyrekteki üstün oyunuyla mağlup etti. Akatlar Arena’da oynanan karşılaşmanın ilk çeyreğinde Beşiktaş şov vardı. Mücadeleye müthiş bir savunmayla başlayan Siyah-Beyazlılar ilk çeyrekte rakibine sadece 9 sayı atma şansı verdi ve ikinci periyoda 24-9 önde girdi. Bu çeyrekte oyunu dengeleyen İBB, devre arasına farkı 13’e indirerek girdi. Maçın ikinci yarısı dengeli bir mücadeleye sahne olurken farkın kapanmasına izin vermeyen Beşiktaş karşılaşmayı 86-73 kazandı. EN SKORER İSİM DENİZ Karşılaşmanın en skorer ismi 20 sayıyla İBB’den Deniz Kılıçlı oldu. 26 yaşındaki oyuncu 12’de 9 isabetle oynarken 6 da ribaund aldı. Galibiyeti elde eden Beşiktaş’ta ise en çok sayı atan isim D.J. Strawberry oldu. 17 sayılık katkı veren Birleşik Amerikalı oyuncu 6 da ribaund topladı. STIMAC REKOR KIRDI Siyah-Beyazlılar’ın bu sene en etkili isimlerinden biri olan Vladimi Stimac da 12 sayı 18 ribaundla iki farklı alanda çift hanelere (double-double) ulaşarak önemli bir katkı verdi ve bu sezon 8. kez bunu başardı. Ayrıca Sırp oyuncu aldığı 18 ribaundla Türkiye Ligi kariyerinin ribaund rekorunu kırmış oldu. ZİRVE TAKİBİ SÜRDÜ Bu galibiyetle ligde 14. kez kazanan Beşiktaş Sompo Japan, 15 galibiyetli F.Bahçe ve Efes’i takibini sürdürdü. İBB ise 18. maçında 12. kez mağlup oldu ve 10. sırada kaldı.