Kanarya potada Beşiktaş'a yenilmeyi unuttu

Basketbol Süper Ligi play-off final serisinde yarın Beşiktaş Sompo Japan ile zorlu bir seriye başlayacak olan Fenerbahçe, rakibine 2012’den beri yenilmiyor.

Kanarya potada Beşiktaş'a yenilmeyi unuttu
08 Haziran 2017 - 12:44

Basketbol Süper Ligi’nde artık sezonun büyüğü belli oluyor. Play-off final serisinde yarın Fenerbahçe ile Beşiktaş serinin ilk maçında karşı karşıya gelecek.

Sarı-lacivertli takımın rakibine karşı son yıllarda büyük bir üstünlüğü bulunuyor. Kanarya tam 5 yıldır rakibine karşı maç kaybetmedi. Son yenilgisini 9 Mayıs 2012'de yaşayan sarı-lacivertliler, Beşiktaş ile daha sonra oynanan 11 resmi mücadeleyi de galip bitirmeyi başardı.

Kanarya, 10'u ligde olmak üzere, biri de Türkiye Kupası karşılaşmasında 11 maçta da rakibine şansı tanımadı.

OBRADOVİC YENİLGİ GÖRMEDİ

Sarı-lacivertli takımın başantrenörü Zeljko Obradovic, kariyerinde Beşiktaş'a hiç maç kaybetmedi. Sırp teknik adamın 2013 yılında göreve gelmesiyle Fenerbahçe, söz konusu 11 maçlık seriyi yakaladı.

3. KEZ KARŞI KARŞIYA

İki takım, 3. kez play-off'ta birbirine rakip olacak. İlk kez finalde karşılaşacak bu iki takım, ligde play-off sistemine geçildikten sonra iki kez eşleşti. 1992-1993 sezonunda gerçekleşti.

Fenerbahçe, çeyrek final serisinde rakibini 2-0'la mağlup etti. Son eşleşme 2011-2012 sezonundaydı. Kara Kartal, sarı-lacivertlilere karşı çeyrek final serisinde 2-0 üstün gelerek şampiyonluğa ulaştı.

SARICA İKİ FİNAL KAZANDI

Beşiktaş Sompo Japan Başantrenörü Ufuk Sarıca, Pınar Karşıyaka'yı çalıştırdığı dönemde, Obradovic'li Fenerbahçe'ye karşı Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda üstünlük sağladı.

Genç teknik adamın çalıştırdığı Karşıyaka, 2013-2014 sezonu Türkiye Kupası finalinde Obradovic'in takımını 82-73 yenerek kupayı müzesine taşımıştı. İki çalıştırıcı 2014 yılı Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda da karşı karşıya geldi. Bu maçtan da Ufuk Sarıca'nın öğrencileri 77-75 galip çıkarak kupanın sahibi oldu.

OBRA ÜSTÜN

İki tecrübeli hoca 19 kez karşı karşıya geldi. Obradovic'in Fenerbahçe'si bu maçlarda Ufuk Sarıca'nın takımları karşısında 11 galibiyet elde etti. Sarıca ise Sırp hocanın takımı karşısında Karşıyaka ile galibiyetler yaşadı. Sarıca'nın çalıştırdığı İzmir temsilcisi, Fenerbahçe'yi 8 kez yendi.

İki başantrenör Basketbol Süper Ligi'nde play-off'ta 3. kez rakip olacak. Obradovic, sarı-lacivertli takımla Sarıca'nın çalıştırdığı Karşıyaka'yı 2013-2014 sezonu yarı final serisinde 3-0'la geçti.

Bir sonraki sezon takımlar yine yarı finalde eşleşti. Bu kez gülen 3-1'le Sarıca ve öğrencileri oldu

OBRADOVİC TARİHE GEÇMEYE HAZIRLANIYOR

Avrupa basketbolunun en başarılı başantrenörü olarak gösterilen Obradovic, Basketbol Süper Ligi tarihine de geçmek istiyor. Final serisinde sarı-lacivertlilerin şampiyonluğa ulaşması halinde Sırp hoca ligin en fazla şampiyonluk kazanan (3) yabancı başantrenörü unvanını alacak. Obradovic bu rekoru ikişer şampiyonlukla Bogdan Tanjevic'le paylaşıyor.

Ligde en fazla şampiyon olan başantrenör unvanı ise 7 defa bu zevki tadan efsane isim Aydın Siyavuş'a ait.

YORUMLAR

  • 0 Yorum