ÖMER ÇİL

ÖMER ÇİL


3 puan Kadıköy'ün ve Çubuklular'ın

24 Eylül 2017 - 19:47

Maçtan önce Fenerbahçe için kazanma zorunululuğu, Beşiktaş için ise beraberlik lüksü vardı. Aykut Kocaman buna ragmen beklentilerin tersine Alperle başlamadı. Ekici’yi duran top, şut ve pas özelliği için ilk 11 de başlattı. Açıkçası iyi Ekici’ye kimsenin diyecek bir sözü yok. İlk 20 dk. Ortasaha gayet iyi anlaştı. Net pozisyona giremese de Fenerbahçe topa ve oyuna sahip olan takımdı. Giuliano da savunmaya yardım edince Beşiktaş pozisyona giremedi.

Penaltı pozisyonunda hakemin kararı doğruydu. 1-0 la birlikte oyun Beşiktaş’a döndü. Atiba Quaresma ile net pozisyonlardan yararlanamdılar. Porto’ya gore Fenerbahçe’nin artısı sertliği idi. Sert oyun Q7 nin sinirlerini germiş olacak ki Valbuena pozisyonunda görmediği kırmızıo kartı. 1 pozisyon rötarla Ekici faulüyle 2. Sarıdan kırmız ile gördü. Fenerbahçe oh rahatladık derken Neto’nun gereksiz müdahalesi ile   10 kişi kaldı. Cenk pozisyonda topu taca doğru açmıştı. Yüzde yüz gol pozisyonu olmayabilirdi. Herşeye ragmen kırmıya neden verdin diyemeyiz.

2. yarıya beklendiği gibi Topal Ekici değişikliği ile başladı. Mağlup olmanın da verdiği hırsla Beşiktaş oyuna daha hakimdi. Negredo ile çift forvete döndü. Faul pozisyonları verilen kırmızı kartlar oyunu oldukça gerdi. Beşiktaşa verilmeyen 1 penaltı bir de tartışmalı ofsayt pozisyonu var. Medelin atılmaması, Ozan 2 tane atamadığı pozisyon ve hakemin dengeleme isteği, Şenol güneş’in küfür etmesi neticesi tribune gitmesi son yıllarda fazla görmediğimiz enstantanelere sebep oldu.

Fenerbahçe de Alper in girmesi takımı öne taşıdı. Giulino ve Souza ve ısla’nın ekstra savunma performansları, Janssen İn müthiş isteği ve hırsı 3 puanın alınmasında çok önemliydi. Beşiktaş ise Len’in Ve Caner’in ortaları ve göbekten Oğuzhanın delme girişimleri ile golü bulmaya çalışsa da  beraberliği sağlayacak golü bulamadı. Attıkları golü de 2-0 ın rehaveti sonrası savunmadaki paylaşım hatasıyla buldular.

Neticede 3 puan Fenerbahçe’yi Şampiyonluk yarışında tutttu. Beşiktaş’a da bu sene geçen senelr gibi olmayacak mesajıydı.

Palabıyık genel olarak dağıldı diyebiliriz. Maçın sertlik düzeyine gore şaşırmamak lazım.

Taraftar da Fenerbahçe’nin en büyük gücü olduğunu gösterdi. Onlar olmadan hiçbirşey olmazdı. Olmayacak da…..

Tebrikler Aykut Kocaman çok ihtiyacı vardı……

YORUMLAR

  • 0 Yorum