ÖMER ÇİL

ÖMER ÇİL


Can suyu Valbuena

17 Eylül 2017 - 22:03

Fenerbahçe için önümüzdeki hafta Kadıköydeki Beşiktaş maçının bir anlam kazanması için mutlaka kazanması gereken bir deplasmandı Alanyaspor  maçı.

Aykut Kocamanın kalede Kameniyle başlaması maç başlarken önemli bir nottu.

Bence artık iki formsuz kalecisinden birinde hata da yapsa ısrar etmek şart çünkü bu ısrar formu getirecekse getirecek.  Yoksa iki formsuz kalecinin birer hafta arayla kaleyi kapmasının bir şeyi değiştirmediğini, problemi daha da kronikleştirdiğini görüyoruz.

Forvette de Soldado yerine Janssen tercihi bir diger dikkat çekici tercihti.

Ortada başlayan maçta ilk 7.dakikada Jansen’e yapılan hareket bence penaltıydı çünkü Berkan’ın topla oynama gşbi bir düşüncesi olmadığı gibi Janssen’in pozisyonu şarjla net bir şekilde bozuldu.

Isla, Dirar, Giuliano, Valbuena beraber oynamaya başlayınca pas alışverişi kalitesinde önceki haftalara oranla net bir gelişim gözüküyordu ki 17. Dakikada Jenssen’in golü geldi. Gol yemeden ilk golü bulmak önemliydi Fenerbahçe için. Golde Janssen’in doğru yerde doğru zamanda olması önemliydi.

Topla oynamayı bilen oyuncuların artması Valbuenayı da rahatlattığı gibi gereksiz ayağında top tutmasını da engelledi.Böylelikle daha direk ve hızlı paslar ve ikiye birlerle daha etkili bir Fenerbahçe gördük. Bu pas tarfiğinde Giulianonun katkısını da kesinlikle unutmamak gerekli. Janssen’in de sırtı dönük olarak bu trafiğe girmesi etkili tehlikeli bölgede etkili üçgenler kurulmasına sebep oldu. Bunun sonucu olarak da göze daha hoş gelen daha hızlı, etkili ve daha fazla pozisyona giren bir Fenerbahçe gördük.  Kısacası futbolun klasikleşmiş kuralının bir kez daha kanıtlandığını gördük. İyi futbol iyi futbolcularla oynanır.

Alanyanın attığı golde ise gömülmüş defansın bu kadar rahat pas olanağı vermesini yadırgadım açıkçası. Wagner Love’ın etkili arapasasında gelen gol tam devre biterken kötü bir zamanda geldi. Ancak Valbuena çok etkili oyununu bir dakika sonra golle süsleyince Fenerbahçe bir anlamda kabustan uyandı. Bu gol takımın özgüveni açısından çok önemliydi. Hazırlanıştan son vuruşa kadar her adımda Valbuena ismi olan golün 1 dakika sonrasında yine Valbuena'nın hazırladığı pozisyonda Janssen’in klas vuruşu gol olmadı ama takımı iyice havaya soktu diyebiliriz.

Janssen'in golü

İkinci yarı nispeten yavaş başlamışken Janssen sıfırdan kendi kurup 58’de net bir penaltı aldı. Karar doğruydu. Giuliano net bir vuruşla skoru 3-1 yaptı. Fenerbahçe uzunca bir süredir aradığı etkili forveti bulmuş olabilir ama biz yine de bir kaç hafta daha izleyip net kararımız öyle verelim. Ancak ilk intiba oldukça pozitif.. 4.golde Valbuena’nın maça vurduğu imzası oldu.

Önümüzdeki hafta Fenerbahçe’nin varoluş, hatta şeref maçı olacak. İlk 11 de Valbuena, Alper ve Janssen olmazsa olmaz olmalı. Gol yemeden maç bitirememesi takımın en büyük handikapı olacak. Seyirci ise en avantajı……

YORUMLAR

  • 0 Yorum