ÖMER ÇİL

ÖMER ÇİL


Sinerji zamanı

02 Haziran 2017 - 10:07

Uzun yıllar sonra, Aragones dönemi hariç, Fenerbahçe ligi ilk 2 içerisinde bitiremeyecek.

Bu hafta Adanaspor deplasmanında önümüzdeki sezonu "Haziran'da mı Temmuz'da mı" açacağını belirleyecek maça çıkacak.

2 sezondur Süper Lig'in en fazla transfer harcamasını yaparak FFP kurallarına rağmen hiçbir kupa alınamadı. Perreira ve Advocaat zaman zaman iyi işler yapmış olsalar da neticede fiyaskoydular.  

Bu sezon muhtemelen tarihin en düşük seyirci ortalamasına oynayan takım bunun eksikliğini bariz bir şekilde hissetti. Advocaat birçok defa bu durumdan şikayet etti. Fakat ne takım ne yönetim taraftarı stada getirmek için sitem etmek dışında fazla bir şey yapmadılar. Büyük maçlarda kaybetmemelerine rağmen seyirci 4 maç hariç stada gelmedi. O 4 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlikle sonuçlandı. (2 Avrupa, 2 derbi maçı) Dolayısıyla Fenerbahçe için herşeyden önemli olan şey seyircinin stada gelmesi.

Önümüzdeki sezon için Aykut Kocaman en ideal, sürprizi olmayan isim kuşkusuz. Oynattığı futbol Fenerbahçe seyircisi tarafından beğenilmese de 2 Türkiye Kupası, 1 Lig şampiyonluğu ve kulüp tarihinde olmayan Avrupa Ligi yarı finali başarısı mevcut. (Üstelik Salih Uçan’lı ortasaha ile)

Karakteri konusunda zaten konuşmaya gerek yok.

Bu durumda beklenen olacak mı yani, Aykut Kocaman önümüzdeki sene taraftarı tribüne çekebilecek mi?

Muhakkak hocanın varlığı bir etki yapacaktır. Fakat ne transfer, ne de kombine fiyat politikası, Başkan Aziz Yıldırım’ın yapacağı güç birliği çağrısı kadar etki yapamaz. Final Four şampiyonluğu kutlamalarında görülen Murat Ülker, Ferit Şahenk, Ali Koç’lu fotoğraflar açıkçası tek umut ışığı ve bulunmaz bir fırsat bence. Hiçbir kulübün bu 3 isim gibi takımına tutkuyla bağlı isimleri yanyana getirme şansı yok. Bu durum Aziz Yıldırım için yücelme, kulüp için de eşik atlama, dertlerinden kurtulma fırsatı aynı zamanda.

Bu isimlerle beraber oluşturulabilecek yeni bir sinerji ile taraftar yeniden ikna edilebilir. Yeni sponsorluklar, yeni hedefler oluşturmak gerekiyor. Aykut Hoca artık birçok şeye aşina. 3 Temmuz gibi bir ortamda dahi başarılar elde ettiyse bu sefer de yapabilir. O dönemden farklı olarak rakiplerin gücü ve sayısı daha fazla olacak.

Eğer Aziz yıldırım 20. Senesinde güçbirliği çağrısı yapmaz ise seyirci yine stada gelmez ve ibre bence Beşiktaş’ın fazlasıyla lehinde gitmeye devam eder. Üstelik 50. Yıl parolasıyla lige başlayacak Trabzonspor’un da olacağı bir ligde.

YORUMLAR

  • 0 Yorum