ÖMER ÇİL

ÖMER ÇİL


RVP, Sow, Fernandao aynı anda oynasa bile...

19 Şubat 2017 - 08:46

      Krasnodar maçındaki tarihin en kötü oyunlarından birinden sonra Advocaat basın toplantısında ciddi bir oyuncu değişikliği yapacağını söylemişti. Bunlardan 2 tanesi zaten kart cezalısı Lens ve Alper sahada yoktu. Yerlerine Ozan ve Volkan ilk 11 deydi. Asıl kastedilen  Emenike’nin yerinde Sow o bölgeye kaydı. Diğer kastedilenler Şener ve Hasan Ali’nin yerlerinde de İsmail ve V.der wiel sahadaydı.

    İlk yarı boyunca Stoch ve Volkan Şen çok istekliydiler. Wiel ve İsmail de öne çıkarak ileride kalabalık oluşturdular. Bunlara ilave olarak 3 defansif ortasaha Ozan, Topal ve Souza da uzun toplarla Sow’u pozisyona sokmaya çalıştılar. Fakat çok isabetsizdiler. Sow tek başına stoperlerin arasında çaresizdi.

    Kasımpaşa neredeyse hiç savunma hatası yapmadı. Topal ve Ozan’ın kişisel 1-2 denemesi de gol getiremedi. ‘.yarıda Fernandao Sow değişikliği olmazsa olmazdı. Çünkü Sow’un yapacağı fazla birşey yoktu. 2. Yarıda 2 bek de uzun süredir oynamamalarından dolayı yorulunca iş Volkan’ın bireysel performansına kaldı. O da bal yapmayan arı misaliydi.

    Aslında Fenerbahçe’nin sorununu sürekli yazmaktan usandık fakat net olarak gol yapacak, assist yapacak oyuncu olmadan isterseniz RVP, Sow, Fernandao aynı anda oynasın gol atma şansınız çok zor. Şutla gol atabilecek Stoch belki direnci kırabilirdi, fakat o da uzun zamandır oynamaması nedeniyle iyi niyetine ragmen yaraya melhem olamadı. Salih’e dk.90 da ilahi bir fırsat geldi, o da olmadı.

    Netice olarak Fenerbahçe’nin süper ligdeki rolü  oynayacağı derbilerden dolayı belki şampiyonu tayin etmek olabilir. Onun haricinde tek hedef Avrupa Ligi olmalıdır. O da ne kadar olabilirse! Az sayıdaki seyircinin maç sonundaki tepkisi  Fenerbahçe’nin kurtuluş reçetesidir. O da imkansız bir taleptir.

19 Şubat 2017 - futboo.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum