ÖMER ÇİL

ÖMER ÇİL


Camia seyircisizliği umursamıyor

09 Nisan 2017 - 21:50

Fenerbahçe için kalan tek hedef ligi bitirebileceği en iyi yerde bitirip Türkiye Kupası’nı alarak Avrupa Ligi’ne direkt katılabilmek. Bu hedefler doğrultusunda altındaki Trabzonspor’un puan kaybettiği, Galatasaray’ın ise Başakşehir karşısında puan kaybetme ihtimalinin yüksek olduğu haftada Akhisar karşısına çıktı. 

Volkan Demirel Krasnodar maçında yaşadığı sakatlıktan sonra sahalara dönmüştü. Aatıf, RVP, Lens’in sahadaki gole yakın oyunculardı.

Alper ve Aatıf ilk yarının hareketli isimleriydi. Fakat gol pozisyonu sıfırdı. Lens’in kornerinde Miguel Lopes ile gelen kafa golü ilk yarıyı Fenerbahçe’nin 1-0 önde kapamasına yol açtı.

VOLKAN ŞEN OLSA DAHA İYİ OLABİLİRDİ

2. Yarı oyuna alınsaydı Volkan Şen açık alanda etkili olabilirdi. Fakat Advocaat kendisini düşünmedi. Kaptan Volkan’ın yaptırdığı penaltı son derece gereksizdi.

Bu golle Akhisar ümitlendi. Sonrasında geçen haftaki RVP golüne benzer bir Souza golü geldi. Aatıf-RVP paslaşması sonrası gelen gol hazırlanış itibariyle güzeldi.

Advocaat’ın maçın sonuna kadar hiçbir oyuncu değiştirmemesi de uzun zamandır görülmemiş bir olaydı.

Lens'in son dakika golü de kendi adına güzeldi ve taraftar için mutlu son oldu.

Seyirci yine stada gelmedi. Daha üzücü olan Fenerbahçe camiasının bunu kabullenmiş olması. Yönetim de bu durumu fazla umursamıyor. Sayıyı arttırmak için hiçbirşey yapılmıyor. Hatta bilakis gelmesin diye karşıt görüşlü seyirciye baskılar yapılıyor.

Neticede gelecek sezon Aykut Kocaman gelirse stada seyirci bugünkünden fazla gelir. Fakat hayal kırıklıklarının geçirilmesi ve seyirci ile barışmak için kongrenin gerçekleşmesi gerekiyor. Şahsi görüşüm sezon sonu kongre yapılması çok daha faydalı olacaktır. Ondan sonrası kulübün geleceği açısından çok önemli.

Beşiktaş, Trabzonspor  ve Başakşehir’in güçlendiği yıllarda Fenerbahçe’nin kayıp yıllar yaşamaması için zaman kaybetmemesi gerekiyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum