GÖKMEN ERHAN

GÖKMEN ERHAN


Hakem maçın önüne geçince...

15 Nisan 2019 - 00:16 - Güncelleme: 15 Nisan 2019 - 00:18

Her sene Kadıköy’deki maçtan önce tüm Galatasaraylılar’ın aklında ki soru belli; Bu sene o sene mi? Yine bu soruyla başladı derbi günü. Fenerbahçe yenilmezliğini 20 yıla çıkarmak, Galatasaray ise artık şeytanın bacağını kırmak istiyordu. Galatasaray için maçın asıl önemi, Sarı-Kırmızılılar kalan maçlarını kazanması halinde matematiksel olarak şampiyonluğunu ilan edebilecekti.

 

Bu şartlar altında güzel bir havada başladı karşılaşma. Fenerbahçe 10 kişi kalana kadar orta saha mücadelesi şeklinde geçen karşılaşma, Sarı-Laciverliler’in 1 kişi eksik kalmasıyla Galatasaray’ın hakimiyetine geçti. Geçti geçmesine ama sahada Fenerbahçe’yi eksik bırakmayan bir Ali Palabıyık gerçeği vardı. Galatasaray’ın da oyunu bir türlü domine edememesiyle beraber maçın hakemi ev sahibi aleyhine vermediği kartlar ve faullerle maçın skoruna direkt olarak etki etti.

 

Maçın ikinci yarısında Mehmet Topal’ı oyundan atamayışı, Onyekuru’nun lehine faul vermesi gerekirken Nijeryalı oyuncuyu sarı kartla cezalandırması (Onyekuru gördüğü hatalı sarı kart neticesinde önümüzdeki hafta cezalı duruma düştü), Fenerbahçe’nin attığı golden önce Feghouli’ye faul yapıldığı halde –VAR odasıyla konuşmasına rağmen- golü iptal etmemesi maça damga vurdu.

 

Hakemin hataları skora etki etmesine rağmen Galatasaray’ın oyununu da beğenmediğimi ekleyeyim. Sürekli etkisiz paslar yapıp bir türlü sonuca varamadı Sarı-Kırmızılılar. Kanatlara inip savruk yapılan ortalar tek oyun planı gibiydi. Diagne yokları oynadı. Fatih Hoca’nın Belhanda’yı ikinci sarıyı görmemesi için oyundan alması ne kadar doğruysa Emre Akbaba’yı oyuna alması bir o kadar yanlıştı. Emre sakatlıktan sonra bir türlü kendine gelemedi, Selçuk veya Sinan tercihi daha etkili olabilirdi diye düşünüyorum. Ayrıca özellikle Marcao’nun olmaması Galatasaray’ın geriden oyunu kurmasını zorlaştırdı. Böylece Marcao’nun da ne kadar önemli bir oyuncu olduğu bir kez daha ortaya çıktı.  

 

Fenerbahçe – Galatasaray maçları yıllardır çok tempolu geçmiyor. Zaten son 5 senede maçların büyük bölümü berabere bitmiş. İki takımın da temkinli oynaması normal ama daha heyecanlı maçlar seyretmek bence izleyicilerin hakkı. Bir de hakem maçın önüne geçince iyice can sıkıcı bir hal alıyor.

 

Genel anlamda Türkiye Süper Ligi’nde tüm takımların lehine de aleyhine de bir çok hata yapılmıştır ve yapılacaktır. Aynı şekilde derbi maçlarda da hatalar yapılmıştır ve yapılacaktır. Ancak Galatasaray açısından şampiyonluk yolunda böylesine önemli, Fenerbahçe açısından da küme düşme hattından uzaklaşmak için fırsat olan bir karşılaşmada VAR’a rağmen bu kadar bariz hatalar zinciri çok nadir görülmüştür. Belki de hiç görülmemiştir.

 

Ben herşeye rağmen Galatasaray’ın şampiyonluk şansının devam ettiğini ve 6’da 6 yapılması halinde Sarı-Kırmızılılar’ın şampiyonluğa ulaşacağını düşünüyorum. Daha önce pek çok kez şahit olduğumuz 6’da 6 motivasyonunun bu sene de tekrarlayacağına olan inancım hiç azalmadı. Yeter ki hakemler maçların önüne geçip rol çalmasınlar. 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Gffr35
    5 yıl önce
    Sevgili Gokmen bey siz farklı maçı izlediniz sanırım, hakem fener lehine olsaydi o kırmizi karti vemezdi. Ayrica valbuenanin itmesiyle dusen adama faul verdi ayni pozisyon mosesa ceza sahasinda oldu faul vemedi verse penalti olur...objektif olin lutfen taraftar olmayın.