GÖKMEN ERHAN

GÖKMEN ERHAN


Muslera bile isyan etti

28 Eylül 2019 - 23:59

Her iki takım için de kazanmanın önemi çok büyüktü. Galatasaray kazanırsa puanları eşitleyecek ve PSG maçı öncesi moral bulacaktı. Fenerbahçe kazanırsa puan farkını daha da açacaktı ve şampiyonluk yarışında büyük moral kazanacaktı. Ancak son senelerde TT Stadyumu’nda ki maçlara bakacak olursak beraberliğin ağır bastığı bir karşılaşma olacak gibiydi ve öyle de oldu.

Maç Şampiyonlar Ligi müziğiyle başlasa da çalan müziğe yakışır bir karşılaşma olmadı. Galatasaray yine plansız ve hareketsiz bir oyun oynadı. Fenerbahçe de oyun planını kontra atak üzerine kurmuştu, çok etkili olamasa da arzuluydu. Özellikle maçın ikinci yarısı için zevkli olur diye beklerken bir kaç cılız atak dışında pozisyon üretilemedi.

İnanılır gibi değil ama Galatasaray’ın Falcao gibi bir golcüsü var ve ceza sahası içinde ayağına top değmiyor. Değdiği zaman zaten adam golü yapıyor. Ofsayt olduğu pozisyonda çok kaliteli vurdu topa. Ancak beseleyebilen malesef yok.

Galatasaray’ın en dirisi Luyindama, en faydalısı Nzonzi’ydi. Luyindama çoğu pozisyonda rakiplerine üstünlük sağlarken, Nzonzi sade ve akıllı oyununa devam etti. Oynadığı sürede Lemina’yı da beğendim ama hala daha 90 dakikayı çıkaracak kondisyonu yok.

Haftalardır söyleniyor. Malesef Galatasaray’ın bir oyun planı yok. Varsa da biz göremiyoruz. Rakip takım stoperlere baskı uyguladığında ya top kaptırılıyor veya uzun vuruluyor. Sezon başından beri başka bir çıkış yolu bulunamadı. Bugün Muslera bile oyun içinde duruma isyan etti.

Feghouli sahada tel tel döküldü. Ne bir ikili mücadele kazanabildi ne de takıma katkı sağlayabildi. Çıkarken tepkisi çok yersizdi. Tamam anlıyorum oynamak bir şeyler üretmek istiyor ama olmuyorsa çok da uzatmamak lazım.

Mariano ve Nagatomo üzerinden etkili olamadık. Fenerbahçe’nin bek oyuncuları kanatları çok iyi kapattılar ve oldukça etkili yardımlaştılar. Belki Fenerbahçe de çok etkin bir oyun oynamadı ama iyi mücadele etti diyebiliriz.

Sarı-Kırmızılılar haftalardan beri S.O.S veriyor. Eğer PSG maçında da böyle oynarlarsa sonu hezimet olur. PSG’li oyuncular yakaladığını affetmez.

İnşallah Fatih Hoca’nın takımı düzeltmek için bir planı vardır. Eğer plan buysa vay Galatasaray’ın haline. Taraftar rekorlar kırıyor, kombine bırakmıyorsa bunun karşılığını da görmek ister. Tabi ki Fatih Terim’in kredisi bitmez ama en azından mücadele gücü yüksek, yenilse bile maçı bırakmayan bir takım görmek tüm Galatasaraylılar’ın hakkıdır diye düşünüyorum.  

Son bir söz de Galatasaray – Fenerbahçe derbilerine. Senelerdir ortada malesef oynanan bir futbol yok. Genelde beraberlikle veya tek farklı galibiyetlerle bitiyor. Galiba bu maçlarda stres ve gerginlik her geçen yıl artıyor. Tabi ki her taraftar takımının galip gelmesini ister ama bunun bir spor olduğunu da lütfen unutmayalım ve yenildiğimizde karşı tarafı tebrik etmekten imtina etmeyelim. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum