ALİ İSMET URAL

ALİ İSMET URAL


Aykut Kocaman doğru adım

20 Mayıs 2017 - 13:23

1. Başakşehir'e elenerek kupaya da veda eden Fenerbahçe'de gelecek sezon için resmen açıklanmasa da Aykut Kocaman'la anlaşıldı. Kocaman doğru bir seçim mi?

Eğer Başkan Aziz Yıldırım'ın çevresine söylediği doğru ise, 2018 Mayıs kongresine

şampiyon ünvanı ile girmeyi planlayan yönetim için Aykut Hoca doğru adım. Borç içinde ve UEFA kontrolünde olan Fenerbahçe için doğru transfer.

Hem oyuncu olarak görev yaptığı hem de teknik adam olarak çalıştığı camiada lig şampiyonluğuna odaklanması sorun olmaz. Aldıracağı oyuncular da rahat hükmedeceği ucuz isimler olur.

Ama tribünler dolar mı? Fenerium satar mı? Bence hayır. İsimler kim olursa olsun Fenerbahçe taraftarı, gol yese de kazanan veya yenilmeyen ama hücum futbolunu doğru oynayan, kısaca göze hoş görünen güzel futbola hasret. Aykut Hoca  top bizde kalsın, atamıyorsak yemeyelim mantığı ile o sıkıcı futbol ile kulüpteki 2.turuna başlayacaksa ne tribünler dolar ne Fenerium satar.

2. Taison, Mehmet Ekici, Harun, Ömer Ali Şahiner, Sakıp gibi isimlerin transferde adı geçiyor. Fenerbahçe'nin alması gerekir dediğin isimler kimler?

Kaleci Harun dışındaki isimler küçülen Fenerbahçe demektir ki yukarıda da belirttiğim gibi Aykut Hoca'nın mantığına uygun isimler olabilir. Ama Güney Amerika, Afrika veya Avrupa'nın 2. sınıf futbol ülkelerinden daha no name isimler alınabilir. En azından bu isimler iş yaptığında camiaya ayrı bir heyecan getirir. Daum dönemi, Ümit Milli Takımı’ndan Tuncay, Kemal, Selçuk gibi gençlerin yanına Luciano, Marco Aurelio gibi isimsizler alınmış yanlarına van Hooijdonk monte edilip takım olunmuştu. Bilmem anlatabildim mi ?

3. Volkan Demirel 1 yıl daha anlaşma sağladı. Hasan Ali, Lens ve Sow için girişimler sürüyor. Bu üç isim de kalmalı mı?

Bu sezon ki facia hoca ve bitik kadroda ayakta kalanların başında gelen Lens ve Sow öncelikli kalması gereken isimler olmalı. Taç atışını dahi rakibe veren Hasan Ali ancak yedek olarak oturmalı. Aslında kabuk değişimi yapılmalı ve Volkan başta olmak üzere bir çok oyuncuya veda edilmeli. Ama zaten bütçe düşük sözüne katılmıyorum, yukarıda belirttiğim gibi, isimsiz yeni isimler tutarsa camiaya heyecan gelir mantığına göre transfer yapılmalı.

4. Van Persie konusu nasıl çözümlenmeli?

Çok net. "Zararın neresinden dönersen kardır". Ne olursa olsun gönderilmeli.

5. Beşiktaş-Başakşehir yarışından bir sürpriz çıkar mı?

Hayır sanmıyorum Beşiktaş burdan bırakmaz. Bence, düşen de belli şampiyon ve ikinci de belli. Sadece 3-4 ve 5-6’ıncı sıralarda belirsizlik var. Üçüncülük önemli çünkü kupayı Başakşehir kazanırsa lig üçüncüsü ön eleme oynamadan Avrupa Ligi gruplarına gidecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum