ALİ İSMET URAL

ALİ İSMET URAL


Hata kimde?

17 Eylül 2019 - 15:39

Bu yenilginin mimarı Ersun Yanal'ın ta kendisidir. 15 gün boşlukta bu takıma ne yaptı merak ediyorum. Ya aşırı yüklendi takım Alanya'nın nemini de yiyince şişti. Ya da antrenmanları hafif tuttu takımı rehavete itti. Sanki, 4-5 hafta öncesine dönüp hazırlık maçı oynar gibiydi Fenerbahçe. Rakip lider Alanya ise o kadar güzel çözmüştü ki Fener'i. 4-1-4-1 ile rakibinin  yararlı pas trafiğine engel olup özellikle savunmadan pasla çıktıklarını bildikleri için Fenerbahçe savunmasını hataya mahkum ettiler.

Bu maçta gördük ki Fenerbahçe savunması kalecisiyle birlikte maçı Alanya'ya vermiştir. Ceza sahası içi ve hemen önünde o kadar gereksiz ve yanlış pas trafiği oluşuyor ki bu tecrübesiz kaleci ile hata yapmamak imkansız. Altay'ın 1-0 öndeyken hatalı bir kaç çıkışı ilk golün habercisi gibiydi. Takımın en iyilerinden Jailson'nun hatası 2.gol ve ağır adam Zanka'nın hatası 3. gol... Zaten 40. dakikaya kadar 4 haftanın en sıkıcı  (Konyaspor'un maçları dahil)  futboluydu.

Gecenin yoklarına da bakalım. Tolga Ciğerci mesela. Kruse'nin topuk pası ile hasbelkader golü attı ama maç boyunca ne yaptı ne yarar sağladı hikaye. Milli Takım'ın 2 golcüsü Ozan ve Deniz Türüç de yoklar arasındaydı.

Takım Vedat Muriqi için ne yapıyor?

Yahu, çok basit bir durum var ortada. Bu takımda kalitelerini ispatlamış oyuncuların başını kim çekiyor ? VEDAT MURIQI. Peki böylesine fizikli ve kaliteli bir golcü için takım ne yapıyor. Bayern Münih'in Levandovski'yi nasıl topla buluşturduğunu örnek olarak vereyim ne demek istediğimi anlatmış olurum. Vedat 4 haftada ne zaman kaç kez ceza sahasında topla buluşabildi. Ya da kaç yan top aldı. Kaç orta yapılırken Vedat düşünüldü. İşte Ersun Yanal'ın en önemli hatası.

Diğer duruma geçelim. Bu takımın 3. bölgede oyun kurucusu yönlendiricisi kim. Emre yoksa zaten bitikleri oynayan bir orta saha var ama diğer isim Kruse. O kaç kez topla buluştu. Zaten oyunu yönlendirebileceği bir kaç topu da ezdi hata yaptı.

Sorun şudur ki, Ersun Hoca'nın takıma sistem oturtamadığını görüyoruz. 3 haftadır izlediğimiz canhıraş koşan pres yapan rakibi sahasından çıkartmayan Fenerbahçe yetmiyor.

Alanyaspor gibi, ev sahibi olsa da kapanıp Fener'in pas trafiğini etkisiz hale getiren ve savunmadan çıkarken hataya sürükleyen takımlara hep bu senaryoyu yaşayacaktır  Fenerbahçe.

İşte Ersun Yanal'ın farkı burada ortaya çıkacak. Bir de oyuncu tercihlerinde. Mesela Zajc dururken bitik Alper'i sahaya sürmek gibi.

Sonuçta Fenerbahçe savunmasıyla sınıfta kaldı demek işin kolay tarafı. Önemli olan, Ersun Yanal'ın bu geceden nasıl bir ders çıkaracağıdır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum