ALİ İSMET URAL

ALİ İSMET URAL


Uğurcan ve Sörloth

01 Şubat 2020 - 22:33

Bol pozisyonlu bir maç oldu. Daha diri ve daha mücadeleci Trabzonspor iyi oynamasa da SÖRLOTH ve UĞURCAN ile sonuca gitti. Uğurcan'ın 8 kurtarışı olduğunu belirtirsek durum net anlaşılır. Bakın, bu sezon Fenerbahçe en iyi deplasman maçını oynadı. Ali Palabıyık biraz sabredip Fenerbahçe'nin golünden sonra düdük çalsaydı maç berabere bitebilirdi. Faul yok gibiydi.

Ayrıca, görememiş olsa da Trabzonspor'un 2.golünde top Sörloth'dan dışarı çıktı o korner verdi. Yine de, bu kadar pozisyona girebilmeleri büyük başarı. Ama, Fenerbahçe Ersun Yanal'ın  TOLGA CİĞERCİ hastalığı yüzünden geriye düştüğü maçı çeviremedi. Dirar ve önünde Tolga krizi 60 dakika sorun oldu. En kritik pozisyonlarla Tolga buluştu ancak o pozisyonun adamı değildi ki, gol vuruşu ya da etkili pas eksiği takımı yaktı. Bu maçın kritik 2 pozisyonunu  karşılaştırmalı yazmak belki daha anlamlı olacak.

UĞRUCAN - ALTAY

Uğurcan için yukarıda yazdım maçı kurtardı, zaten neden Milli takım kalecisi olduğu ortada. Altay ise son derece silik oynadı. Yahu bir kaleci bu kadar mı çizgiye yapışır. Hiç güven vermiyor bazen. 2.golde mesela paraşütle arka direğe gelen topta Novak kafa ile yolladı.  Altay 1.5 metreye çıkmadı. Daha bir çok atakta çizgide kalıp hatalar yaptı. Bu sorunu çözemez ise asla kaleci olamayacak. Tamam karşı karşıya bire bir de başka bir yetenek ama yan top zaafı onu hep aşağıya çekecektir.

SÖRLOTH - MURIQI

İkisi de üstün fizik gücüne sahip ancak Sörloth topu aldığında adam eksiltip topla sprint atabildiği gibi Vedat'a göre daha çabuk. Vedat belki de en kötü ve tutuk maçını oynadı. Takım Sörloth'u nasıl destekledi ve ona göre oynadıysa, Fenerbahçe Vedat'a hiç yardımcı olamadı. Vedat fazlasıyla yorgun gibiydi bu maçta, ağır kaldı.

Bu arada, yağmurla beraber ağırlaşan zeminde ayakta kalan ve son düdüğe kadar mücadele eden JAILSON ve GUSTAVO yine ön plana çıktılar. Rodriguez maça iti başladı ama sonunu getiremeyip oyundan düştü. Aslında şaşırtıcı olan, bu kadar çok gol pozisyonuna giren bir takımda son toplardaki bu kadar göze batan  beceri eksikliği. Ersun Yanal takımı kazanmaya kurguluyor ama kadro tercihindeki yanlışlık, o oyuncular gol pozisyonuna girence sonuca net yansıyor. Malesel FENERBAHÇE'nin altında kalitesiz  çok oyuncu olmasıdır bu sonuçlar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum