ALİ İSMET URAL

ALİ İSMET URAL


Gustavo, Ozan ve Emre

22 Eylül 2019 - 12:12 - Güncelleme: 23 Eylül 2019 - 22:33

Kadıköy'de maç kaybetmek çok zor. Bu taraftar gerçekten 12. adam. Yani, bu statta Fenerbahçe hep bir fazla oynuyor. Yani, bu kötü Fenerbahçe öyle ya da böyle zor yenilir evde. Asıl sorun deplasman maçlarında. Ayrıca, bu kadar ağır ve ikili mücadelede etkisiz 2 stoperle Fenerbahçe her maç zaten kaos yaşar.

2 stoper bir Orgili'i durduramadılar. Adil Rami belli ki hazır değil ama hazır da olsa ağır oyuncu. Zanka da aynı tarz olunca hızlı forvetler çok pozisyona girer. Ayrıca, bu 2 stoperi olan kaleci Altay'ında takım hücumdayken bir libero gibi 18 üstüne yakın durması şart. Zanka ve Rami orta yuvarlak civarına çıkınca arka taraftaki boşluk 30-35 metre oluyor ve rakip takıma arkaya pas  avantajı sağlıyor.

Altay hatalarda kalmamalı

Ayrıca hazır "Altay" demişken, genç kaleci Alanya maçındaki hatalarında kalmış sanki. Tereddütlü hareketleri çok dikkat çekti. Mesela 83. dakikadaki kritik Ankaragücü kornerinde rahatlıkla çıkıp alacağı topa adım atıp geri döndü. Sanırım, Canteros'un şutundaki mükemmel kurtarışı ona moral vermiştir.

Ankaragücü gibi kapanıp kontratak yapan takımlara hızlı oynamazsanız böyle kıvranırsınız. Trabzonspor maçındaki ilk 30 dakikalık tempo ve baskı bu takımın neler yapabileceğini gösterdiyse bize, devamlılığı da bir o kadar önemli. 

40. dakikaya kadar oyun kuramayan dağınık Fenerbahçe'de ayakta kalan 2 isim OZAN ve GUSTAVO oldu. Ama Rodrigues sakatlanıp çıkınca oyuna giren EMRE takıma müthiş katkı yaptı.

Tolga Ciğerci ve Deniz Türüç hala kahramanlık peşindeler. Onlar bu kafalarını değiştirip her topta gol pası vermek yerine şut atmayı tercih ettikçe ben bunu yazacağım.

Galatasaray derbisi öncesi

Jailson bu takımın vazgeçilmezi. Her durumda oynamalı. Haftaya Galatasaray derbisinde Ersun Hoca'nın Jailson'suz başlaması ona pahalıya patlayabilir. Hatta Isla yetişecekse Ozan'ı orta sahaya Emre'nin yanına çekmesi de doğru olasılık olacaktır.

Ersun Hoca hala takımın taktik prensibini oturtamadı. Tamam, 4-5 oyuncu farklı pozisyonlarda oynuyorlar ama siz prensipler takıma ezberletirsiniz ve sahada kim nerde oynarsa oynasın sistem kendini gösterir. Tamam, % 90 olumlu pas trafiği, 40 şut atmak güzel ama verimlilik oranını arttırmak şart.

Sonuçta, Alanya maçının defans hataları bu maçta da vardı. Ama burası Kadıköy'dü. 2 maç arasındaki en önemli fark buydu.

Haftaya yine deplasman ve hem de en önemlisi. Ersun Yanal için de en önemli sınav bence.

GALATASARAY - FENERBAHÇE DERBİSİYLE İLGİLİ TARİHİ BİLGİLER, İSTATİSTİKLER, İKİ TAKIMDAN SON HABERLER...

YORUMLAR

  • 0 Yorum