ALİ İSMET URAL

ALİ İSMET URAL


Galibiyetle başlamak çok önemliydi

19 Ocak 2020 - 13:16

İkinci yarıya galibiyetle başlamak çok önemliydi. Haftaya evde Başakşehir sonraki hafta Trabzonspor deplasmanı öncesi bu 3 puan müthiş oldu. Bu tür orta ve alt sıra takımlarla oynanan maçlarda puan kaybı lüksü yok Fenerbahçe'nin. Bu nedenle böyle maçların konsantrasyonu da zor olur. İşte bu zoru başardı Fenerbahçe.

Maça iyi başlamadılar belki ama Ersun Yanal'ın 25. dakikada 4-3-3 den 4-2-3-1 e geçmesi takımın oyun kontrolünü ele geçirmesine neden oldu. Emre'nin ortasında Serdar Aziz kafayı doğru vursa sistemin getirdiği gol olacaktı.

Ancak Tolga'nın sol açıkta oynaması hele arkasında Dirar varken Fener kanadı kırık oynadı. Hadi Dirar yerinin adamı değil ama canla başla çalışıyor. İyi de önünde Tolga ne iş ? Sol taraf çöp oluyor ve Ersun Yanal bunu anlamakta neden zorlanıyor. Bu kalite takımlarla oynarken hedef  "Rakibe pozisyon vermemek" değil ki.

Devre arasında Rodriguez - Tolga değişikliği takımı başka bir boyuta taşımaya yetti. Kruse için de aynı durum geçerli. Vedat'ın arkasında oynayınca tamam ama asla bir sağ kanat oyuncusu değil. İlk 25 dakika sistem gereği sağ açık gibi oynadı ve sıkıntı yaşadı. Ama pozisyonuna geçti golünü de attı. Ersun Hoca'nın hala ilginç denemelerine anlam veremiyorum, ligin yarısını geçtik.

1-0 dan sonra oyunun kontrolünü eline almasını beklerken Kayode'nin koca yarı sahayı boş geçip Altay ile karşı karşıya kalması çok kötü göründü. Bu durum Gaziantepli oyunculara da çabuk toparlanma ve gol isteme hırsı getirisi. Oysa büyük takımsanız ve deplasmanda öne geçmişseniz tam tersi kontrolü ele alıp bol pas trafiği ile rakibi ve tribünleri soğutup uyutup istediğinizi almalısınız. Tabii orta saha ile olur bu.

Emre - Gustavo beraber oynayınca savunmadan çıkışta topu kim alacak sorusu oluşuyor. Emre yokken Gustavo, Gustavo yokken Emre bu işi çok iyi yapıyorlar. Ancak ikisi beraberken kim topu alıyorsa diğeri kayıp görünüyor. Gustavo sanki daha az etkili göründüyse nedeni bundandır. Vedat'ın Kruse'ye asisti mükemmeldi, attığı gol de bir o kadar kaliteliydi. Her iki ayağını da kulanıyor olması büyük avantaj. Fizik gücü ile tam bir golcü. Kanatlardan biraz daha destek alabilse boy avantajı da ortaya çıkacak. Ben bu maçta Ozan Tufan'ı eksik gördüm. Sanırım devre arası yüklenme ona fazla gelmiş, önümüzdeki haftalar o ağırlığını atar üzerinden.

Sonuçta ikinci yarıya galibiyetle başlamak camiaya enerji verdi. Başakşehir, Trabzonspor (D), Alanyaspor, Ankaragücü (D) evde Galatasaray maçına kadar sıkı bir süreç için önemliydi. Hazır Comolli de gitmişken "Fenerbahçe bahara hazırlanıyor" diyelim o zaman.

YORUMLAR

  • 0 Yorum