ALİ İSMET URAL

ALİ İSMET URAL


Ersun Yanal, Altay ve Emre

28 Eylül 2019 - 23:07

Klasikleşmiş bir derbi oldu. Galatasaray camiasının üzerine karabasan gibi yerleşmiş Fenerbahçe stresi yine baş gösterdi. Kadro kalitesi Fenerbahçe'ye göre daha iyi olsa da henüz TAKIM olamayan Galatasaray bu kafayla asla Fenerbahçe'yi yenemez.

Fenerbahçe'de ise bu karşılaşmaya SIRADAN bir maç gözüyle bakan hava uzun süredir böyle devam ediyor. Ancak maçın başka bir tarafı da var ki o da; ERSUN YANAL takımları sahaya asla beraberlik için çıkamaz. Rakip kim olursa olsun. Çünkü Ersun Hoca'nın kültüründe bu yok. Sonuçta istediğini alan Fenerbahçe oldu.

Bu sezon en iyi futbolunu Trabzonspor'a karşı oynayan Fenerbahçe'nin o karşılaşmadaki ilk yarım saati benim için bu geceye ışık tutmuştu.

Yakın dostlarıma "Fenerbahçe eğer Trabzonspor'a karşı oynadığı ilk 30 dakikayı Arena'da yapabilirse yenilmeden bitiriri maçı" demiştim. Öyle de oldu.

Emre ve Gustavo ile orta saha üstünlüğünü eline geçiren Fener, topu hep Galatasaray yarı sahasında tutmayı başardı. Böylece Zanka gibi ağır defansına çok iş düşmemiş oldu. Fenerbahçe'de bu sezonun en sağlam ikilisi Emre-Gustavo olacak. Emre olmadığı zaman da Gustavo'ya Tolga veya Jailson yardımcı olacaklar.

Tolga Ciğerci iş yapıyor gibi görünse de FB'nin yoluna duvar örüyor. Bakın bu sezonun maçlarına en kritik gol pozisyonlarında doğru yerde o var ama beceriksizliği takıma zarar veriyor. Dün de 2 kritik pozisyonu çöpe attı. Israrla yazacağım. Tolga ve Deniz bu takımın ilk 11 oyuncuları değil.

Kaleci Altay hayatına renk katacak tecrübe katacak bir top oynadı. Galatasaray'ın 2 net pozisyonun da kaleyi kapattı. Aferin ona, gençleri böyle görüne içim açılıyor. Stoperleri değişmediği sürece daha da özgüvenli oynayacaktır. Ozan Tufan da öyle. Her maç daha da özgüvenli ve tecrübeli havası veriyor.

Galatasaray'ın sorunları ise  bence Fatih Hoca kaynaklı. Takıma henüz sahip olamadı. Oyuncu değişikliği kararları tehlikeli. Feghouli ve Belhanda etkisiz olunca oyuna değişiklik getirecek kulübe adamı olmayışı çok önemli.

Cüneyt Çakır belki de en az stresli maçını tertemiz yönetti. Olgun davranışları ve yapıcı tavırları herkesi sadece FUTBOL oynamaya odaklamış oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum