ALİ İSMET URAL

ALİ İSMET URAL


Kazanmak güzel ama...

29 Aralık 2019 - 22:05

Kazanmak güzel ama bu galibiyet Ersun Yanal'ın ligin koca 17 maçlık ilk yarısında yaşattığı handikapları asla halı altına süpürmez. Beşiktaş derbisini kazandı diye deplasman maçına aynı kadroyla çıkmak bir intihardır. Pozisyonunun adamı Rodriguez'i kenarda tutup Tolga Ciğerci'den hücumda medet uman, bir Ersun Yanal'dan bahsediyorum.

Serdar Aziz cezalı diye ağırlığı ve hataları ayyuka çıkmış Zanka'yı 11 başlatan hocadan bahsediyorum. 65 dakikayı boşa harcatan bir hoca. Gustavo stopere, Emre orta sahaya takım işlemeye başladı. Aslında bu maça özel yazılacak en önemli spot, haftalarca yedek kulübesine tıktığı Jailson'un BJK ve Rize maçlarında hocasını kurtarması bence. Ne kadar futbol aşığı bir profesyonel olduğunu, yedek kalmaktan yılmadan bu maçlarla göstermesi Jailson'un önemini göstermiştir.

Bol pozisyonlu bir maç izlemedik. Duran toplardan gelen goller dışında hareketli oyunda bir iki pozisyon oldu. Rizesporun Fenerbahçe'yi zorlayamamasının da bunda katkısı var. Zaten bütçelere baktığımızda Rize'nin Fenerbahçe kalibresinde olmadığı belliydi. Ama şampiyonluk peşinde koşan Fenerbahçe'yi Rize ayarına düşüren Ersun Yanal'ın sahaya sürdüğü sol açıkta Tolga Ciğerci sağ açıkta Deniz Türüç tercihidir. Bunlar mı Fenerbahçe'nin kalitesinde. Zavallı Vedat Muriqi bir tane yan top orta alamadı. Biraz Isla gerisi gazoz.

Altay'da büyük sorun var. Yan toplarda hala bir cm ilerleyemedi.

Yediği golde;

1. O kadar yüksekten arka direğe paraşütle gelen topu 1.90 lık boy avantajı ile almalıydı.

2. Kapattığı köşeye gelen kafa topuna hamlesi daha da kötüydü. Benim izlediğim kadarıyla bu çocuğun cesaret hapına ihtiyacı var. Güçlenmeli ve yan toplada rakiplere sertliği ile hava topunda şans tanımamalı. Yoksa, böyle devam ederse sezon sonu Fenerbahçe kaleci de alırsa şaşırmam.

Ama, öncelikle bu takıma acil bir sol bek, acil bir stoper ve acil bir sağ açık şart. Hadi sağ açığı bir şekilde takımdan bulursunuz. Ama siz bulursunuz Ersun hoca değil. Çünkü onun sadece Deniz'i var. Sol bek bulunursa, Isla ve Dirar rekabeti yanında bu ikilinin bazı maçlarda önlü arkalı oynaması da takımda çözüm olacaktır.

Bu arada Denizlispordan Barrow'u gerekirse 3 oyuncu verip alırım. Tam bu takımın adamı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum