ALİ İSMET URAL

ALİ İSMET URAL


Altay'a bravo

11 Ekim 2019 - 13:33

Bir hafta öyle bir hafta böyle olmaz. İyi bir takımın oyun standartları vardır. Pozisyonlar yaratılır ama son vuruş olmaz buna şanssızlık ya da golcülerin beceriksizliği dersiniz. Yani oynanan  futbolun görülür bir tarafı vardır.

GS karşısında sergilenen anlaşılır ve kaliteli oyunun bu gece esamesi okunmadı. Hem de aynı kadro sahadayken. Ersun hoca ve sqaut ekibi bu maça nasıl hazırlandılarsa sınıfta kaldılar. Duvar örmüş Antalya savunmasına bir tek Vedat var diye bolca yan topla ortalar yapmak saçmalığınca kendisiydi. Emre-Gustavo ve Kruse orta kulvarı hiç kullanmayıp topu kanatlara taşıdıysa sorumlusu Ersun hocadır. Böyle olunca da Antalyaspor'un ekmeğine yağ sürülmüş oldu. ALTAY ol asa zaten 2-3 golle bitecekti maç. Bülen hocayı tebrik etmek bazım ki Fenerbahçeyi kanatlardan hücuma teşvik edip Vedat'ı kitleyecek ve kontratakla gol arayacak taktiği iş yaptı.

Haftada bir maç yapan takım Fenerbahçe. Kötü geçen sezonun ardından hedefi net bir sezona hiçde fena başlamadılar. Ancak çok inişli çıkışlı oyun grafiği Antalya karşısında patöadı. % 76-24 gibi bir farkla topa sahip olmaları,kaleye 42 orta yapmış olmaları, 500 civarı pas yapmaları aslında bu sezonki oyun anlayışına güzel örnek ancak GOLyoks bu rakamlar FASAFİSO. Orta kulvarına bakın, EMRE-GUSTAVO ve KRUSE kaleye kaç şutattılar ve kaçı etk,l, oldu. Hiç biri, Fenerbahçenin tek isabetli ve etkili şutunu ZAJC 85. dakikada attı. Durum böyle olunca Antalya kalesine tek şans kanat ortaları ve duran toplara kaldı. Dedim ya başta BAHADIR olmak üzere yan toplarda neredeyse hatasız oynayan Antalyaspor istediğini zorlanmadan almış oldu.

ALTAY'ın maşallahı var. GS derbisindeki iyi oyun özgüvenini arttırdı resmen. Bu gece de 2-3 golu önlemiş olması KALECİ olma yolunda ona sınıf atlattı. Keşke tutanı böyle iken atanı için de aynı şeyleri yazsam. Vedat Muric yetenekli çalışkan savaşçı oyuncu ama GOLCÜ olma yolunda malesel YALNIZ KALIYOR. Takımdan hiç destek alamıyor. Takım sanki henüz onu kabullenmemiş gibi geliyor bana ki, bunun sorumlusu da ERSUN YANAL'dan başkası değil. İddia ediyorum devre arasında her hangi bir Avrupa takımına satsınlar bakın nasıl goller atıyor. Yani kısaca, sadece Vedat değil, bu takım böyle inişli çıkışlı maçlar oynuyorsa tek sorumlusu ERSUN YANAL'dır.

Bu senaryoları daha çok yaşacağız göreceksiniz. GOL atmak için varyasyonları olmayan standardı belli bir takım Fenerbahçe.

YORUMLAR

  • 0 Yorum