ALİ İSMET URAL

ALİ İSMET URAL


Doğru oyun, yanlış adamlar

07 Ekim 2018 - 20:58

Fenerbahçe ilk kez Fenerbahçe gibi oynadı. Ligin geride kalan 7 haftasından fazla gol pozisyonuna girdiler. Başakşehir karşısında hem de Kadıköy'de FAVORİ olmadığı bir süreçten bahsediyorum.

Durum böyleyken 16. dakikada Ayew Başakşehir kalecisi Mert'i resmen "AYAĞINDAN VURDU". Doğru vursa bu erken golle maçın havası çok değişirdi.

Topla oynamayı rakibine verdi ama aslında topla Fenerbahçe doğru oynadı.

Bakın; önceki yazılarımda eleştirdiğim, ne oynadığı belli olmayan, kaliteden uzak dediğim, sadece mücadele gerisi hikaye dediğim Fenerbahçe ilk kez doğru, daha mücadeleci ve kaleye giden takım görünümü verdi.

Sadece, evet sadece, Frey ve Reyes yerine Barış ve Benzia ile başlansa veya, ikinci yarı bu iki isimle başlansa her şey tamam diyecektim.

Topal bu takımın emektarı tamam ama onun oyun kafası eskide kaldı. Sadece mücadele ve tecrübesiyle doğru alan savunuyor. Oysa Jailson - Eljif önlerinde Barış - Benzia- Ayew üçlüsü ve ilerde Slimani çok iyi işler yapardı.

4-4-2 mi oynayacaksın; Barış-Benzia-Eljif-Ayew önlerinde Soldado-Slimani yine çok iş yapardı.

Yanlız bu arada Ayew'in de performansı öyle ahım şahım değil. Çok top kaybediyor ve gereksiz topla oynayıp hata yapıyor.

Ayrıca eski kalecileri Başakşehirli Mert sahanın en iyisi olduysa bu çok şeyi de anlatabilir.

Örneğin beceri eksikliği (Ayew), örneğin kalite eksikliği (Frey), orta sahada (Reyes).

Golü Ali Palabıyık iptal etmedi

Bu arada VAR devre dışı iken Başakşehir'in golü Ali Palabıyık tarafından değil, 4.hakem Yaşar Kemal Uğurlu'nun VAR sorumluları ile kurduğu kontak sonrası iptal edildiğini hatırlatayım, ben böyle gördüm...

Fenerbahçe doğruları yapmaya başladı ancak uygulamayı yapacak isimlerin kalitesi kötü malesef. Cocu hala sistem ve oyuncu konusunda kararsız. Şimdi Milli Takım arası... 

8 haftada 4 mağlubiyet, 2 beraberlik şampiyonluk yarışında olmak isteyen bir takımın istatistiği asla olamaz.

Hele hele Fenerbahçe gibi bir kulübe ligde 15. sıra hiç yakışmaz... 

YORUMLAR

  • 0 Yorum