ALİ İSMET URAL

ALİ İSMET URAL


Fenerbahçe'ye 10 numara ve bir de kaleci lazım. Harun mesela...

23 Aralık 2016 - 15:30

Sanırım Başakşehir ilk soruda yer almayı artık fazlasıyla hak ediyor.. Şampiyon olabilir mi Abdullah Avcı'nın takımı..

Yarışta tek rakip olsa şampiyonluk yarışında kesin favorim Başakşehir olur. Ancak, inişli çıkışlı grafikler çizen Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe ile çekişeceği için işleri kolay değil.

Aynı zamanda Abdullah Hoca'ya sorsanız daha geniş kadro ile oynamak için devre arasında 3-4 transfer ister. Cezalı duruma düşmeler, sakatlıklar derken uzun maraton bu kadro kapasitesi ile zor biter.

Emre Belözoğlu için düşünceleriniz..

Ben, Trabzon maçında yaptığı mükemmel asist ile Yalçın ve Bekir tarafından omuzlara alınınca sanki Emre devre arasında ayrılıyor diye düşünüyorum ama bu hareketin bir “USTAYA SAYGI" olduğunu da göz ardı etmemeliyiz.

Beşiktaş'ta Şenol Güneş eleştirilmeye başlandı. Sorun nedir.. Tedavisi nedir.. Ara transferde doğru isimler kimler..

Şenol Hoca da insan. Nasıl ki hepimizin hayatında inişler çıkışlar varsa, oyuncuları gibi  onun için de bu durum son derece doğal. Önemli olan bu süreci en az kayıpla aşması ve aslında vücut dili en az 1 hafta İstanbul’dan hatta Türkiye’den kaçıp sakin bir ortamda kafa dinlemek havasında.

Bence yönetime ara transferde ihtiyaç listesini verip bu ara tatil planını yapmalı. Oyuncuların da ihtiyacı var.

Eren Derdiyok'a ne oldu..

Sakatlık bazı oyuncularda yaş durumu da eklenince geç iyileşiyor ve oyuncunun formu buna paralel geç geri geliyor.

Eren 2.yarı yeniden golcü kimliğine bürünür. Ayrıca, Sneijder ve Bruma da Eren’in golcü kimliğine 100% destek veriyor.

Yasin ve Podolski ayrı yapıda oynayıp kendi golcü kimliklerini daha ön planda tutmayı tercih ediyorlar. Bu da Eren’in gol yollarını tıkıyor.

Antalyaspor'a yenilen Fenerbahçe Gençlerbirliği'ni yendi ama gelecek adına çok da umut vermedi. Fenerbahçe'deki düşüşün nedenleri nedir?

Fenerbahçe’de kabul edilir ve gözle görülür bir düşüş var. 5-6 hafta Avrupa ve Süper Lig temposu başarılı gitti ve sonrasında beklenen normal düşüş geldi.

Trabzon deplasmanını puan kayıpsız geçmeyi başarırlarsa 2.yarıya daha diri girmeleri olası bir durum.

Ama Advocaat’ın son 2 hafta performansını beğenmedim. Oyuncu tercihlerinde önceki haftalar gibi ADİL davranmadı bence.

En belirgini de Aatıf. Onun terazisine göre Gençlerbirliği maçında 11 başlamalıydı.

Bu arada Volkan Demirel son 4-5 sezonun akılda kalacak en iyi maçını çıkardı. Tabi Kadıköy’de maçın adamı Volkan oluyorsa anlayın takımın halini.

Emenike ve v.d.Wiel kadro dışı bırakılıp devre arasında gönderilme kararını nasıl yorumluyorsunuz..

Çok net yanıt vereyim. Son derece normal buluyorum.

Sezon başından beri problemli giden oyuncuların dönmesine karşı çıktım ve hala arkasındayım. Bu Stoch için de geçerli. Eğer bu kadroda Stoch iyi görünüyor ve oynamalı diye tartışılıyorsa Fenerbahçe’nin sezona başladığı kadroda sıkıntı var demektir.

V.D.Wiel için o ülkeye alışamadı desem yanlış olmaz. Sevgilisinin de bu duruma katkısı yüksek.

Volkan Demirel takım kaptanı ve en eski isim olarak büyük bir çıkış içinde.. 1+1 yıllık yeni bir kontrat önerildiği haberleri geliyor. Volkan varken Fenerbahçe'nin başka bir kaleciye ihtiyacı var mı..

Fenerbahçe’nin yıllardır Volkan’a alternatif arayışı içinde olmaması şampiyonluklara mal oldu. Bir maç iyi oynadı diye eskiyi silemez.

Volkan Fenerbahçe ile özdeşleşti ama Buffon’da Juventus ile aynı durumda, Juventus şikeden düşürüldüğünde Buffon hiç bir teklifle ilgilenmeden takımında kaldı ve 1 sezon sonra Serie A’ya geri döndüler. Volkan asla Buffon olamadı.

Oyuncuların asli görevi saha içindeki katkılarıdır. Oysa o daha çok saha dışı davranış ve söylemleri ile Fenerbahçe’li Volkan oldu. Aynı zamanda Fenerbahçe kalecileri Milli takıma hizmet ederek 2 görevi birden üstlenmiştir.

Fenerbahçe’nin önümüzdeki sezon en değerli transferleri bir 10 NUMARA bir de KALECİ olmalı. HARUN mesela...

Trabzonspor deplasmanı çok kritik hale geldi.. Başakşehir lig sonuncusu Kayserispor ile oynuyor.. Beşiktaş ve Galatasaray ise kendi sahasında.. Fenerbahçe puan kaybı yaşarsa yarıştan kopar mı..

Yine Pazartesi ve üst üste 3.Pazartesi maçı.

Yukarıdakiler oynadıktan sonra sahaya çıkacaklar. Antalya deplasmanı da Gençlerbirliği maçı da aynı senaryo idi ve bir fire verdiler.

Bu kez rakip MENTAL ağırlık taşıyor. En çok sıkıntı yaşayacaklar da  2 VOLKAN. Biri Trabzon’dan tartışmalı ayrıldı diğeri zaten malum.

Eğer bu ikili sorunsuz 90 dakika geçirirse Fenerbahçe rahat kazanır.

Ersun hoca akıllı adam usta adam. Fener’i durdurmak için iyi planlar yapacaktır ama oyuncu kalitesi bu planlara yanıt veremiyor. Sıkı savunma yapacaklardır. Atamasalar da yemeden bitirmek planları olacaktır.

İşte o bir gol Fenerbahçe’den gelirse maçın rengi Sarı-Lacivert olur

Osmanlıspor ligde çok keyifli futbol oynuyor.. Villareal maçlarını da düşünecek olursak Olympiakos karşısındaki şansı nedir..

Osmanlıspor ve Başakşehir benim gönlümde 2016’nın takımları, hocaları da en iyi teknik adamları. Antrenör takımı yaratmak budur.

Ayrıca Osmanlıspor ligin yeni takımı olmasına rağmen sanki yıllardır bu ligde  varmış havasında. Gol için oynamaları, hızlı orta saha ve kanatları ile kontratak kaliteleri, büyük takımların yan gözle bile bakmayacağı Musa ve Mehmet’in orta saha performansları, Fenerbahçe’de Volkan’a alternatif olabilecek Karcemarskas’ı almaları. 

Say say bitmez ama bunların arkası hep MUSTAFA REŞİT AKÇAY’a gider.

Avrupa takımları henüz onları çözebilmiş değil.

Ancak Villareal maçları ile ses getirince Olympiakos daha hazırlıklı olacak. Bu maçta gördüğüm en önemli sorun MENTAL HAZIRLIK.

Kura çekildiği gün sosyal medyada aptalca bir OSMANLI – BİZANS savaşı başlatıldı.

Geçmişe baktığımızda Türk takımları bu durumlardan hep zararlı çıkmıştır. Yanlış yoldayız. Maçı bu havaya getirirsek Mustafa hocanın işi zor.

Kısa bir anı mı yazayım size.

Milli takım yıllarım 1984-85 ler. Bulgaristan Türklerine baskı ve zulüm zamanları. Başkent Sofya’da turnuva oynuyoruz ve 3.maçımıza çıkıyoruz, rakip Bulgaristan. Rahmetli Yaşar Sevim soyunma odasında maç konuşması yaparken içeriye Büyükelçimiz girdi ve Yaşar hocayı selamlayıp konuşmaya başladı.

"Burda soydaşlarımıza şunları yapıyorlar bunlar oluyor" diye detaylı bir 5 – 10 dk konuştu.

Üzüldük olanlara tabi ama ne maç kaldı kafada ne de taktik. Öyle dolduk ki, sahaya öyle bir deparlı  çıkışımız varmış (Yaşar hoca maçtan sonra söyledi) ki Vatan Millet Sakarya 10 fark yedik.

İşin özeti, kafa karıştırmadan bu çocukları saha sınırları içinde  tutabilirsek, Olympiakos ne kadar tecrübeli de olsa Osmanlıspor’un tur şansı 2.maçı evde oynayacağı için % 51...

YORUMLAR

  • 0 Yorum