ALİ İSMET URAL

ALİ İSMET URAL


Koray Şener...

04 Kasım 2018 - 20:22

Adını traş bıçağından alan bir Derby faciası yaşadık Cuma akşamı. Kısaca, Dünya'ya rezil olduk. Hem futbol kalitesi hem de maç sonrası yaşananlarla. Ama bunlar bir kenara bu boktan gecede bir "Evlat" göçtü gitti aramızdan. Her şeyin üstüne çıktı bu ölüm. Evet 20 yaşında bir evlat Koray Şener kalbine yenildi. Mekanın cennet olsun evlat. 

Geceye futbol kalitesi olarak bakınca... Kasım ayında oynanan bu maça GS'nin 6 Kasım faciasını telafi edeceği bir süreç olarak bakmıştım. Galatasaray'ın bu kadar kötü giden, sahada sadece "Çubuklu" forması ile yer alan Fenerbahçe'yi bir daha böyle yakalama şansı olamaz diyordum. Ama al birini vur ötekine. Topla oynama yüzde 70/30, Fenerbahçe'nin uzun süre kaleye gidemediği bir 60-65 dakika ve 2-0 önde Galatasaray. Ancak bu skora rağmen kötü oyun. Sonrasında gelen Fenerbahçe golleri ve öne geçirecek pozisyonların tek sorumlusu Fatih Terim'dir. Oyunun hiç bir noktasına müdahale edemedi Fatih Hoca. Eğer o isteseydi Galatasaray 2-0 dan sonra 5 pası bile yapmakta zorlanan rakibi karşısında orta sahayı kalabalık tutup maçı rahatça bitirebilirdi. Başakşehir nasıl Beşiktaş'a karşı son 20-25 dakikayı oynadıysa aynısını yapabilirlerdi. Diyorum ya 2, lokomotif kulüp ama al birini vur ötekine. 

Ya maç sonu yaşananlar. Belhanda'nın bozuk karakteri ortada olay çıkarmaya hazır. Düdük çalmadan önce Soldado ile horoz gibi gagalaştığını da herkes gördü. Al tedbirini Fatih Hocam, yolla Ümit'i ve Hasan'ı oyuncularına sahip çık. Ama onun da 2-2 kaldı kafası. Ben nerde yanlış yaptımı sorgularken olanlar oldu. Bu arada sanırım Hasan Şaş da olayların içine dahil oldu. 

İşin kötüsü gecenin sorumlusu Fırat Aydınus oldu. Sadece Valbuena'dan çıkan tac atışını FB'ye vermesi ona her şeyin faturasının çıkmasına yol açtı. Ama Avrupa Fatih Hoca gibi bakmadı geceye.

"30 kişi birbirine girdi taraftarlardan bir bölüm de dahil oldu." bunun BBC aynen böyle verdi. Dünyaya İsviçre maçı olayları sonrası bir kez daha rezil olduk. Yabancıları da kendimize benzetmekte üstümüze yok. Suyumuzdan içip ruhumuza ulaştıktan sonra isim Jack, John farketmez bize benzetiyoruz onları da. 

Kısaca, ülkedeki genel durumumuz neyse futbolumuz da o. Yazık oldu Koray Şener'e.. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum