ALİ İSMET URAL

ALİ İSMET URAL


Takımı Lens sürüklüyor

29 Eylül 2016 - 10:44

Tribünler yine yetersiz, takıma destek yine eksikti dün gece. Sanırım gelenlerin çoğu da eski toprak KUYT'a olan sevgiden gelmiş olsa gerek tribünlere ayrı ayrı çağrıldı ve evinde gibi muamele gördü.

Ceza sahası etrafındaki etkili pozisyonlarda hararetlenmeler olsa da artık toplu tezahüratlar geliştirmeleri ve tüm stat birlik içinde hareket etmeyi becermeliler. Takım durunca susan tribün yarar getirmez.

Maça gelince… Kazanmayı bilmek, rakibi doğru analiz edip ona göre oynamak güzeldi. Feyenoord'un ilk ciddi pozisyonu 72.dk da geldi onu da Kjaer çizgiden çıkardı. Sonrasında bir kaç atak da Volkan'da kaldı.

Daha çok üretmeye çalışan, Sow eskisi gibi olmasa da Lens ve Emenike'nin  katkılarıyla gol yollarında etkili olan bir Fenerbahçe vardı sahada.  Hele Lens'in kendi yarı sahasından alıp kaleye indiği top gol olsa süper maç 78.dk da bitmiş olacaktı. 

Evet dün gece Lens yine en iyiydi. Golün başlangıcında presi yapıp Kuyt'ın ayağından aldığı top Ozan'ın asistinin yarısıydı. Feyenoord defansını tüketen en önemli isimdi. Emenike yine golünü attı ve yine bencil oynadı. Pas trafiğinde etkili adam olmak istemiyor.

Advocaat takımını aynı 11 ile oynatarak bir düzen oturttu ve galibiyet serisine devam ediyor. Bu isimler 12-13 kişi. Dün geceye Volkan Şen'i ve İsmail Köybaşı'nı da ekleyelim. Arkası biraz Alper biraz Stoch. Bu kadronun bir oyun karakteri oluşmuş durumda. Yeterli mi tabiki hayır. Ama en azından üzerine koyarak geliyorlar. Tabiki öncelikle giderilmesi gereken bir kaç sorun var.

1.Bu takım hala taç atışlarını beceremiyor. Sorun sadece Hasan Ali veya Van Der Wiel'de değil. Kullanılan bölgede taktik yapamıyorlar. Boş adam veya uzun adam tercihi yapılamıyor.

2.Bu takımın hala serbest vuruş kullanabilecek etkili adamı yok. Rakiplere bakalım. SELÇUK-SNEIJDER-EREN- Q7-TALISCA-CANER ERKİN.. Say say bitmiyor. Kenarlardan Lens ve Hasan Ali tamam ama 18 üstü serbest vuruşların adamı Kjaer asla olamaz. Stoch var o da kulübede. Büyük eksik. En azından top tekniği ve hakimiyeti iyi olan Lens bu işi üstlenmeli diye düşünüyorum. Bir görmek lazım.

3. Topal maç boyunca Kuyt ile adam adama oynadı ve bunu başardı ama bu kez de Ozan ve Joseph orta sahayı defansif anlamda paylaşmakta zorlandılar. Orta sahadaki 3'lünün en az birinin yerine yaratıcı adam şart.

Yalnız, OZAN yavaş yavaş toparlıyor ve iyi aksiyonlarını izlemeye başladık. Bakalım daha ne kadar üzerine koyacak. Joseph'in zaman zaman presleri etkili oldu ve hücum yollarında rakip kaleye gitmekte takıma  katkı sağladı.

Sonuçta, Zorya deplasmanında kazanılan 1 puan dün geceki 3 puanın cilası oldu. Fenerbahçe Avrupa'da istediğini alıyor. Şimdi, Lig'in havasını yakalamak adına Osmanlıspor deplasmanı çok önem kazandı.

29.09.2016 - futboo

YORUMLAR

  • 0 Yorum