EROL TOKSOY

EROL TOKSOY


Adam haklı dağılabiliriz

15 Aralık 2019 - 19:38

Bu maç bir kez daha gösterdi ki Fenerbahçe’de kimse işini 10 üzerinden 10’u geçtim, 7’lik bile yapmıyor veya daha acısı yapamıyor.

Sadık sakatlanınca 9 dakika içinde takım savunması çöktüğüne göre, 2 sezonda 3 yabancı, toplam 5 stoper getiren Comolli işini doğru düzgün yapmıyor.

Hasan Ali yokken, belki onuncu kez solbekte sağ ayaklı Dirar oynadığına göre Comolli ve Ersun Yanal’a ses çıkarmayan veya solbek transferi için gerekli bütçeyi hazırlamadığından ses çıkaramayan yönetim de görevini doğru yapmıyor.

10 numara Kruse ve sağ açık pozisyonunu işgal eden Ozan, takımın ilk yarıda girdiği pozisyonları cömertçe harcarken, son 2 maçta 2 gol 2 asist yapan Ferdi kenarda oturuyorsa Ersun Yanal kadro tercihlerini kesinlikle doğru yapmıyor.

Ersun Yanal, Kruse tel tel dökülürken, Ozan yine yerini yadırgarken, Deniz ve Ferdi hamleleri için 2. golü yemeyi bekliyorsa asıl işi olan maçı önden okuma ve testi kırılmadan müdahale işini de pek yapamıyor.

Kontrolü rakibe vererek %35-40 arası topa sahip olma ortalamasıyla puanları toplayarak lider olan Sivasspor, Fenerbahçe karşısında aynı taktikle, bu kadar geniş alanlar yakalıyorsa Ersun Yanal’ın rakip analiz ekibi işini neredeyse hiç yapmıyor.

İsimden bağımsız futbolcu grubu 1 puan ihtimali hala varken son dakikada bu kadar acemice kırmızı kartları üst üste görüyorsa, onlar da zaten asıl görevleri olan skor ne olursa olsun profesyonelce mücadele işini yapamıyorlar. Teknik yeterlilik kısmını onlara değil onları alanlara ve oynatanlara yazıyorum.

Bir tek Vedat Muriqi her maçın 90 dakikası şartlar ne olursa olsun, işini doğru düzgün yapmaya çalışıyor. Onu da, kaptanlık görevine hak etmeden getirilen Ozan’ın, umarsızca kırmızı kart görmesi çıldırttı.

 Adam haklı dağılabiliriz. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum