EROL TOKSOY

EROL TOKSOY


Elazığ üşüme, Fenerbahçe seninle

25 Ocak 2020 - 22:48

Maçın başına bakmadan sonundaki detayı görmek lazım. Dakikalar 90’ı gösterirken Fenerbahçe taraftarı, daha önce Van depreminde Beşiktaş taraftarının yaptığı güzelliği tekrarlayarak, atkı ve berelerini Elazığ’lı depremzedelere gönderdiler. Bu dönemlerde hepimizin birleşmesi ve deprem illetiyle topyekün mücadele için benim adıma sevindirici bir gelişmeydi. Umarım oradaki tüm afetzedeler bir an önce ihtiyaçlarını giderip normal hayatlarına dönebilirler.

Tolga, Dirar’ın sigortası gibi

Maça gelirsek Ersun Hoca geçen hafta kendisini eleştirdiğimiz Tolga Ciğerci’yi sol açık oynatma sevdasından bu hafta da vazgeçmedi. Belki transfer limitleri açılsa ve orijinal bir solbekle maça başlasak bu tercihi yerine Gary sol açığa, Dirar sağ beke ve Deniz sağ kanada geçebilirdi. Dirar’ın yine yerini yadırgayacağı zorlu bir maçta, karşısında ligin en komple oyuncularından Visca oynarken, hocanın bu tercihini önceki maçlara göre bir nebze anlamlı buldum. Keza Tolga da defansif anlamda Dirar’ın gölgesi gibi her pozisyonda ona yakın durarak, Fenerbahçe’nin kendi solundan gelecek tehlikeli atakları önlemesinde büyük rol oynadı. Gel gelelim oyunun hücum yönünde hiç şaşırmadık, Tolga yine müsait pozisyonlarda doğru karar veremediği için, Fenerbahçe’nin ilk yarıda gole veya tehlikeli pozisyona dönüşebilecek pek çok atağını verimsiz kullandı. İkinci yarıya geçmeden maçın benim bu sene izlediğim en güzel mücadelelerden biri olduğunu ve Başakşehir’in gerçek bir şampiyonluk adayı gibi cesurca bir planla sahaya çıktığını da belirtmek lazım. Okan Buruk bu sezon Avrupa’da en başarılı Türk takımını yaratırken, ligde de son nefese kadar mücadele edecek bir oyun oynattığını herkese gösterdi.

Ferdi’nin enerjisi Kruse’nin kalitesi

İkinci yarı iki ekip de golü düşündüğü için takım boyları uzadı ve her iki kaleye gelen top sayısı arttı. Bu dönemde Fenerbahçe tarafında bitiricilik ve yaratıcılık eksikliği daha çok göze batmaya başladı. Rodrigues son vuruşlarda yetersiz olduğu için pek çok pozisyonu cömertçe harcadı. Tolga gerekli tehdidi oluşturamadığı için Başakşehir,  Kruse ve Vedat’ı 1 kişi fazla savunma lüksünü kullandı. Bu yüzden Ersun Yanal’ın 65. Dakikadaki Ferdi hamlesi kritikti. Ferdi üçüncü bölgeyi yatay olarak kullandığı için Başakşehir defansında ciddi boşluklar oluşmasına sebep oldu. Bu pozisyonların birinde Kruse haftalardır eleştirildiği adam geçme ve bitiricilik yönünün aslen ne kadar güçlü olduğunu hepimize gösterdi ve maçın kilidini kırdı. Kruse bu sezon bir asist daha yaparsa dünyada sadece Messi, Bernardo Silva gibi 6-7 oyuncunun sahip olduğu bir devamlılık istatistiğine ulaşacak. Onu da kalitesinin net anlaşılması için bu köşeden sizlerle paylaşıyor olacağım.

Şampiyonluk havasına girildi

Vedat’ın golüyle birlikte Fenerbahçe tribünleri uzun zamandır hasret oldukları şampiyonluk şarkılarını yeniden söylemeye başladılar. Elbette önümüzdeki Trabzon maçı bu maçtan da zor geçecek ama tribünlerin hem başkan Ali Koç hem de Ersun Yanal’a güven tazelemeleri Fenerbahçe’nin tek vücut olup havaya girdiğinin göstergesi. Bu da artık ligin geri kalanında, iplerin Fenerbahçe’nin elinde olduğu anlamına gelir. 

Hepinize iyi pazarlar dilerim.

YORUMLAR

  • 0 Yorum