EROL TOKSOY

EROL TOKSOY


Büyük takım refleksi

22 Aralık 2019 - 21:54

Fenerbahçe, büyük bir facianın kıyısından döndüğü geçtiğimiz sezonun artçı şoklarını deplasmanlarda hala yaşamaya devam ederken iç sahada büyük takım kimliğini yeniden kazanmaya başladı.


Yanal, Beşiktaş’ı şişirmeye zorladı 

Bugün gerek Ersun Yanal’ın hücum görevlerini paylaştırmaya yönelik hamlesi gerekse belli bölümlerde topu kanatlar yerine orta sahadan 3. bölgeye taşıma taktiği Beşiktaş’ın hala ahengini bulamamış kırılgan kadrosunu çok zorladı. Topla oynamayı en az Fenerbahçe kadar seven Beşiktaş, orta alanda Ozan-Gustavo ikilisinin enerjisi karşısında Burak’a uzun toplar şişirmeye başlayınca kontrol iyice Fenerbahçe’ye geçti. Hem bunaltan bir organizasyon sonrasında gelen penaltı golü hem de Ozan’ın güzel şutu Beşiktaş’ın defansif açıdan bu oyuna zaafı olduğunun göstergesiydi.

 

Ozan merkezde oynamalı 

6 ve 8 numara özellikleri bu kadar keskinken, sağ açıkta oynatılmasını çokça eleştirdiğimiz Ozan Tufan, Emre yerine merkeze geçince belki de sezonun en iyi performansını gösterdi. Gustavo’nun Atiba ve Elneny üzerinde kurduğu yıpratıcı baskı da, Beşiktaş’ın hücumda her iki oyuncudan da verim alamayışına ve kaptırılan toplarda Fenerbahçe karşısında dengesiz yakalanmasına sebep oldu. Bazı transferleri yüzünden sıkça eleştirdiğimiz Comolli’yi bu oyuncu için tebrik ederken, Ersun Yanal’a da takımda bir tek onun yeriyle oynamadığı için şapka çıkarmak lazım.

 

İkinci yarı fark olabilirdi

İlk yarı Deniz ve Altay’ın bu kadar büyük takımda oynarken yapmamaları gereken 2 amatörce hata Beşiktaş’a gerekli zamanı ve direnci kazandırdı. Devre biterken gelen duran top golüyse Beşiktaş’ın ilk organize hücumu sayılırdı. İkinci devre ise Fenerbahçe büyük takım refleksiyle skoru korumak yerine artırmaya yönelik bir iştahla sahaya çıktı. Maç sonu açıklamasında Ersun Yanal’ın da söylediği gibi Fenerbahçe bunu yaptığı bazı maçlarda puan kaybederken bu sefer 58. Dakikada maçı koparacak Vedat Muriqi golü geldi. Maçın kalanın da Kruse ve Tolga Ciğerci daha doğru tercihler yapsalar fark hızlıca açılabilirdi.

 

Ligin ilk devresi biterken Fenerbahçe uzun bir süre sonra derbi kazanmanın morali ve liderle arasında azalan farkla, lig sırlamasında üstte yer almanın rahatlığıyla ikinci devreye hazırlanacak. Elbette Yönetim, Ersun Yanal’ın elini güçlendirecek hamleleri acilen yaparsa...

 

Herkese iyi haftalar dilerim

YORUMLAR

  • 0 Yorum