EROL TOKSOY

EROL TOKSOY


Derbiye 0-0 yakışmıyor

29 Eylül 2019 - 01:29

Fenerbahçe ve Galatasaray son 4 derbide olduğu gibi bu gece de berabere kaldılar.

El Classcio, Merseyside, Super Classico, Madonnina, Klassiker, Old Firm hiçbirinde böyle bir istatistik yok. Bu bile aslında Avrupa futbolu içinde derbileri değerlendirirken Türk futbolu adına alarm zillerinin çalmasına yeterli bir gösterge. Bir de üzerine maça 4 ön libero ile çıkan garantici Fenerbahçe ve topu Babel’e indirip onun birebir yeteneklerini konuşturmak dışında neredeyse hiçbir hücum planı olmayan Galatasaray’ın ihtiyatlı oyunu eklenince son yılların en kısır derbilerinden birini izledik.

Ersun Yanal da el freniyle başladı

Hafta içi Çubuklu Analiz programında olası orta saha kurgusunu tartışırken hiçbirimiz kanatlarda Ozan ve Tolga’nın oynayacağı bir derbi tahmin etmemiştik. Ersun Yanal rakibi şaşırttığı kadar bizi de şaşırttı. Eldeki kadronun uyum sorunları, sakatlıklar gibi pek çok mazeret değerlendirmeye alınabilir ama biz Ersun Yanal’I olağanüstü durumlarda olağanüstü çözümler üretebileceği umuduyla destekledik hep. Bugün malesef hayal kırıklığı yaşadık. Ozanın sağ açıkta Tolga’nın sol açıktaki fiziğe dayalı oyunları yaratıcılık anlamında  o kadar eksikti ki Fenerbahçe sadece 9 orta yapabilirken bunların bir tanesi dışında hepsi isabetsiz oldu.

Sallayan ama yıkamayan Fenerbahçe

İlk 15 dakika rakibini ısıran ve kendi sahasına hapsetmeye çalışan bir Fenerbahçe vardı. Bu dönemde taraftarlar olarakhepimiz heyecanlandık. Ama Tolga ve Ozan’ın kanat forveti özellikleri olmadığı için beklenen son vuruşlar veya asistler gelmedi. Maç içinde her pozisyonu doğru koklayan ama bir türlü bitirici mucizeyi gösteremeyen Vedat ve Kruse’nin de oyunu eklenince Fenerbahçe galibiyet için gerekli çözümleri üretemedi.

Altay’a takılan Galatasaray

Öte yandan Fenerbahçenin açıklarını kollayan Galatasaray maç içinde 3-4 kez Fenerbahçe defansını cepheden delmeyi başardı. Fakat bu pozisyonların hepsinde Altay başarıyla kalesini korudu. Elbette kendi sahasında olmanın avantajıyla bu sezon ilk kez bir maçta Fenerbahçe’den daha fazla topla oynayan ve daha fazla başarılı pas yapan takım da Galatasaray oldu. Ama onlar da bu maçı yıllardır kafada kazanamadıkları için Fenerbahçe’yi paniğe sokacak veya bir iki vites geri atacak oyunu sahaya yansıtamadılar.

Son dakika Kruse atsa …

Son dakikalarda iki takımda fiziken düştüğü için pozisyon sayısı artsa da hiçbiri oyun planı sonucu gelen atak organizasyonları değildi. Fenerbahçe’de Kruse karşı karşıya yakaladığı pozisyonda gecenin kahramanı olacakken Galatasaray da ise Falcao bir adımla ofsaytta olmasa skoru değiştirebilirdi. Ama iki takımın da galibiyet hake den bir oyun sergilediğini söylemek mümkün olamayacaktı. Ersun Yanal’ın Hasan Ali’yi son dakikalarda oyuna alması ve maça başlatmayıp ikinci yarı hamle olarak sahaya sürdüğü Deniz Türüç’ü Tolgay Aslan için oyundan alması ben de soru işaretleri yarattı. Umarım bu beraberlik kaybedilen 2 puandan öte takım içi huzur bozacak olaylara da sebep olmaz.

Trabzonspor- Beşiktaş maçında daha pozitif bir futbol izleyeceğimiz umuduyla hepinize iyi pazarlar dilerim.

YORUMLAR

  • 0 Yorum