EROL TOKSOY

EROL TOKSOY


Mösyö alışverişe çıkmalı

01 Aralık 2019 - 10:43 - Güncelleme: 01 Aralık 2019 - 10:48

Fenerbahçe bir kez daha deplasmanda puan kaybetti. Elbette her maçın hikayesi farklı ama bu sene en çok yaşanan iki sıkıntı yine tekrar etti. Dar kadro sonucu Hasan Ali’nin eksikliği 3 oyuncunun yerinin değişmesine sebep olarak takımın ahengini bozdu. İkinci sıkıntı ise maçı adeta VAR özel programı gibi yöneten hakemin Fenerbahçe’nin ritm bulmasını engellemesiydi.

Ozan, Emre ve Kruse zorlandı

Ersun Yanal elindeki kısıtlı kadroyu sürekli öne çektiği her maç rakibe geniş alanlar bırakmaya devam ediyor. Bu noktada gününde olmayan Emre ve Ozan’ın 2. Bölgede hem hücuma hem savunmaya yeterli katkı veremeyişleri 3 yesem de 4 atarım diyen Yanal için ciddi bir handikap oluşturdu. Buna ek olarak maçın henüz başında yüzde yüz pozisyonu kaçıran Kruse’nin konsantrasyon eksikliği de eklenince Fenerbahçe 1 puana razı oldu.

Hücum repertuvarı zenginleşmeli

Oyunun ilk dakikalarında Çubuklu Analiz’deki takım arkadaşım Ersin Sezer’in Göztepe raporunda dile getirdiği bir dış şutla yine skor dezavantajı oluştu. Bunu sineye çekmek istemeyen ve farklı hücum varyasyonlarıyla rakip kaleyi yoklayan Fenerbahçe ise istediği golü ancak bir duran topla buldu. Elbette son vuruşlardaki eksiklik teknik direktöre bağlanamaz ama net pozisyon sayısını artırmaya yönelik bir hamleyi de onun düşünmesi gerekirdi.

Hakem VAR mı Yok mu?

İkinci yarıda ise hakemin bolca karta başvurması açık alanda oynamak isteyen Fenerbahçe’yi önce düşürdü sonra eksiltti. Geçen hafta Yeni Malatya maçında geçerli olmayan kalecinin penaltı esnasında bir ayağının çizgide olması kuralı bu hafta yürürlüğe girdi. Bu sayede Fenerbahçe 2-1 öndeyken aynı pozisyonda 2-1 yenik duruma düşmeyi başaran ilk takım oldu. Üstüne üstlük Fenerbahçe’nin beraberliği yakaladığı golün neredeyse devre arası kadar bir süre incelenmesi de Ersun Yanal’ın Zanka-Vedat hamlesiyle bunalan Göztepe için iyi bir dinlenme fırsatı oluşturdu. Bu noktada Çubuklu Analiz’deki diğer takım arkadaşım Bülent Değerli’nin twitinde bahsettiği gibi Ozan’ın Bursa maçları mı izlendi merak ediyoruz. Hiçbir VAR analizi bu kadar uzun sürüp oyunun özüne müdahale etmemeli. 

Comolli devre arası kendini affettirmeli

Bazı kulüpler oyuncu transferinde risk alabilir ama 5 yıldır şampiyon olamayan Fenerbahçe’nin bu lüksü yok. Sezona yedek sol bek alamadan başlayan Comolli bugün de Ersun Yanal’ın elini kolunu bağlayan en önemli faktördü bence. Üstüne üstlük hücumcu oyuncuların sayısını da artırmalı Comolli. Vedat’ın ekstra efor sarfettiği bir sezonda en önde oynayan oyuncu alternatifi sadece Mevlüt  olmamalı. Her Fenerbahçeli bu durumu farklı değerlendirebilir ama ben, devre arası yapılacak 2-3 transferin bu seneki şampiyonluk yolunda kritik önem arz edeceği kanısındayım. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum