EROL TOKSOY

EROL TOKSOY


Fenerbahçe güncelleniyor

22 Eylül 2019 - 11:46 - Güncelleme: 23 Eylül 2019 - 22:34

5 yıldır kimliğini kaybetmiş gibi bir yandan öbür yana savrulan her hoca değişiminde adeta işletim sistemi değişen bir takım düşünün. Bu kaotik ortamda gitgide kazanma dna'sı bozulan, maç içi kırılma anlarını lehine çevirecek reflekslerini kaybeden bir oyuncu topluluğunun her virajda zorlanması da alışılmış hale gelmeye başlamıştı.

Bu gece adeta 2020 model Fenerbahçe'nin, Ersun Yanal'ın güncellenen sisteminde, Alanya deplasmanında tüm falsoları ortaya çıkmışken yine bir zorlu virajda şarampole yuvarlanıp yuvarlanmayacağının testini izledik.

Elbette futbolun evrensel doğrularını ve Fenerbahçe'nin köklerindeki dominant futbolu harmanlamaya çalıştığı için hep arkasında durduğumuz Yanal yine Rami hamlesiyle serüvenci yönünü gösterdi. Hafta içi Ersin Sezer, Ankaragücü analizini izleyenlerin hiç de şaşırmayacağı bir Orgill golüyle yine kazanmak için çıktığı oyunu adeta bir level zorlaştırdı.

Bunun üstüne bir de Ersun Yanal'ın güncellenen Fenerbahçe'sinin adeta bam teli rolündeki Emre'nin eksikliği topu Ankaragücü ceza sahasına getirmenin ne kadar zor olacağının işaretçisiydi.

Bitirici yerlerdeki eksiklik...

Oyunun tüm olumlu istatistiklerinde açık ara önde olan Fenerbahçe bitirici noktada yine yeterince etkili olamayınca Emre'nin son 10 dakikasında mecburi olarak oynadığı ilk yarıyı bir nevi Zanka ısrarcılığı sayesinde berabere bitirdi. 

İkinci yarı hepimiz geçen sene Alanya'da Fenerbahçe formasının değerini öğrenen Ozan'ın ve adeta "ben bu takıma her fırsatta katkı sağlarım" diyen Jailson'un özverisi, Emre'nin 1. ve 3. bölge arasını bana bırakın siz doğru yerlere koşun yeter diyen oyun zekasının golü getirmesini bekledik. Son 2 haftayı boş geçen Vedat bir saniye bile oyundan kopmamanın hediyesini kumaşı gerçekten bu forma için birebir olan Kruse'nin klas asisti sayesinde aldı.

Refleks gösterdi

Elbette bu maç zorlu derbi öncesi Fenerbahçe taraftarının umutlanması için yeterli bir işaret olmadı. Ama hep söylediğimiz gibi Ersun Yanal yönetiminde kazanma ruhunu yeniden güncelleyen Fenerbahçe şanssız olduğu bir maçta bile skoru lehine çevirecek refleksi gösterdi. 

Şampiyonluk için bu iç saha maçlarında alınan 3 puanların en az derbi galibiyetleri kadar önemli olduğunu hatırlatır herkese iyi haftalar dilerim. Umarım derbi saha dışındaki kirli gündemlerin gölgesinde değil saha içindeki mücadelenin ışığında hepimize keyif verir.

GALATASARAY - FENERBAHÇE DERBİSİYLE İLGİLİ TARİHİ BİLGİLER, İSTATİSTİKLER, İKİ TAKIMDAN SON HABERLER...

YORUMLAR

  • 0 Yorum