ALİ İSMET URAL

ALİ İSMET URAL


Atan kazandı

16 Eylül 2018 - 23:33

Bu karşılaşma için çok detay yazmaya veya yeni oyuncuların analizini yapmaya hiç gerek yok. Sadece, Fenerbahçe'nin kazanmaya çok ihtiyacı vardı. Dinamo Zagreb ve sonrası Beşiktaş derbisi öncesi bu maç çok önemliydi. Konyaspor galibiyeti sırtlarından ağır bir yükü atmalarını sağladı. Mental olarak müthiş bir motivasyon oldu bu galibiyet. Bakın rahatlama demiyorum motivasyon diyorum. 

Oyuna dönersek, ne Jailson ne Benzia ne Slimani ne de Ayew'i yorumlamayacağım. Henüz hazır değiller. Zaman kalitelerini oyun zekalarını bize daha iyi gösterecektir. Ancak, kıdemlileri eleştirebilirim.

Mesela Roman. Çok dağınık oynadığı zaman hem Skirtel hem de önündeki Topal'ı bozuyor.

Mesela Şener, rakipleri onun şifresini çözmüş ise ya top kaybı ya da sıkışık dağınık ortalar yapıyor. İsmail sakatlıklar ve Hasan Ali'nin yeterli oyunu yüzünden şans bulamamıştı. Bu gece ilk maçını idare etti. Zaman içinde yerinin saha mı yoksa külube mi olduğunu göreceğiz. 

Gelelim Cocu'ya. Kredisini rahat rahat kullanırken bu onda bazı yanlışlarını görmezden gelme durumu yaratmamalı. Sezon başı hazırlık maçlarında oyunu 45-50 m de kompakt oynayan bir takımı vardı. Lig maçlarında bunu sadece Bursaspor karşısında gördük. Ama son Konyaspor maçı da dahil 4 maçtır bu mesafe 60-70 m. Oyunu en azından 65-70 dk rakip yarı alana yığan ve kaybettiği topa 8-10 saniyede geri sahip olan takım gitti, yerine oyunu 2.bölgede kabullenen rakibin pas trafiğini bozmak yerine 18 önüne kadar gelmesine izin veren takım oldular. Mesela Konyaspor bunu iyi kullandı ve aslında bir gol bulsalardı Fenerbahçe kırılgan yapısına bürünüp kaosa devam ederdi. 

Ben bu bağlamda Fenerbahçe'nin oyun değişimini Cocu'nun istemediğini düşünüyorum. Onun isteklerine yanıt verecek kadroyu henüz oturtamadığına bağlıyorum. Barış Alıcı aslında tam Cocu'nun adamı. Genç, çabuk, tekniği iyi,kondisyonu iyi, oyun anlayışı iyi. Aynı TUNCAY ŞANLI. Bu takıma daha doğrusu Cocu'ya sahada destek verebilecek en önemli isim. Atıf yerine 100 kere oynar 1000 kere oynar ondan daha verimli de olur. Bakalım zaman Cocu'nun yanında olacak mı. 

Dinamo Zagreb FB kalitesinde veya değerinde bir takım değil ama Konyaspor'dan iyi top oynuyorlar. Hadi o başka kulvar. Gerçek Dünya pazartesi oynanacak olan BJK derbisi. Bu karşılaşma Fenerbahçe'nin sezona bakışı adına müthiş önem taşıyor.

Yaşayalım görelim...

YORUMLAR

  • 0 Yorum