ALİ İSMET URAL

ALİ İSMET URAL


Dream Team

09 Ekim 2018 - 11:18 - Güncelleme: 09 Ekim 2018 - 11:54

8 haftada 8 puan Başkan Ali Koç’un her şeyini altüst etti.

Önceki yazılarıma dönüp okuduğunuzda en baştan hazırlık maçlarından itibaren gelinen süreci çok net analiz ettiğimi düşünüyorum. Bu süreçte, Yönetici arkadaşlarının da tecrübe eksikliği belki de Başkan’ın adımlarını yavaşlattı veya yanlış yöne çevirdi, bilemiyorum. Ancak, çıkış yolu dışardan bakıldığında hiç de zor görünmüyor.

3 yıllık 1. Dönem'in henüz başı. Hatalar olacaktır. 20 yılda ne hatalar ne kayıplar yaşandı.  Ancak gelinen süreci doğru analiz etmek, 20 yıllık dönemi doğrularıyla geleceğe bağlamak önemli.

Eski Başkan Aziz Yıldırım’ın yaptığı doğru işleri aradan sıyırıp elinizde tutmayı başaribilirseniz işiniz kolaylaşır.

Şimdi, çok fazla eski defterlere girmeden kafanızı karıştırmadan bir kaç detay ile geçmişin iyi yönlerini size hatırlatmaya çalışacağım. İsimler üzerinden gideceğim ve bu kötü süreçte en azından yazı sonuna kadar mutlu olacağınızdan eminim.

XXX

Zico bu kulübün değerlerini yapısını taraftarın beklentilerini bilen bir efsane. Hemen yanınıza DANIŞMAN olarak alsanız ne güzel olurdu. Kibirli ve ülkeye camiaya Fransız’dan daha verimli ve geleceğe sağlam bakılırdı.

Bu camianın başarılı ismi Almanya’da başarılı olmuş Tayfun Korkut’u teknik direktör olarak belki Zico’dan da önce getirip, (Tayfun’a Zico’yu kabul ettirerek) Almanya-Brezilya karmasını oluştururdunuz. Biri Alman Ligi'ne ve tüm oyuncularına hakim, diğeri Güney Amerika’ya.

Tayfun Korkut’un yanına Alman kondisyoner ve Brezilyalı kaleci antrenörü, Fenerbahçe’nin EFSANE iki ismi Tuncay Şanlı ve Marco Aurelio’yu da yardımcı verdiniz mi.!

Marco yıllardır bu ülkede oynamış ve şimdi de antrenörlük yapıyor. Tuncay camianın enerjisi, efendisi ve antrenörlük kurslarını tamamladı.

Sıra geldimi menajere... 

"İdarenejer" demiyorum ki onu HASAN ÇETİNKAYA başarıyla yapıyordu.

Evet menajer ALEX DE SOUZA. Zico ile birlikte çalışıp 2 yıl sonra Zico’suz FUTBOL DİREKTÖRÜ olarak yola devam eder.

Şimdi; bu isimlere dikkatli bakın. Hepsi damardan SPORCU ve SPOR ADAMI.

İyi FUTBOLCU olmak ile iyi SPORCU olmak başka bir şeydir. Bu KÜLTÜR gerektiren bir durumdur. Ortaya çıkan isimler Fenerbahçe camiası için DREAM TEAM demektir.

Aziz Başkan bu isimlerin hepsiyle sıkıntı yaşadı ama onlar asla yılmadılar ve asla hafızalarda kötü anılar bırakmadılar.

Bu DREAM TEAM içine aynı değerde başka isimler de katabilirsiniz çok takılmayın. Sadece ŞABLON böyle olsaydı saha şu günden 10 gömlek daha iy olurmuydu onu düşünün.

Sahada Dream Team yaratmak için önce dışarıyı o kalıba sokmak gerekir. Bakın bu çok önemli bir saptama. Liglerimizde ne kaliteli futbolcuların transfer edilip ne kalitesiz hocalara teslim edildiğine çok şahit olduk.

Canınızı sıkmak istemem ama siz zaten bunları okuduktan sonra takımın şu anki durumuna bakıp üzüleceksiniz. Ama hiç bir şey için geç değil. Sadece yanlıştan dönmenin zamanlamasını doğru yapmak ve bir ikinci yanlışı yapmamak için doğru adımları atmayı bilmektir esas olan.

Başkan Ali KOÇ ve Fenerbahçe Yönetimi bu kapasitede iş insanlarından oluştuğuna göre....

YORUMLAR

  • 0 Yorum