ALİ İSMET URAL

ALİ İSMET URAL


Fenerbahçe: 2 - FB: 0

17 Ağustos 2017 - 23:16

Yazık. Tek kelime ile yazık. 2 basit gol hele 2.si basitin de ötesi. Bir çuval incirin içine ettiler. İzleyemeyenlere not: Bakmayın skora Vardar'lı oyuncular  fazla bir şey yapmadı. Sonucun mimarı sadece Fenerbahçe. Atamadığı net gol pozisyonlarını bir kenara bırakın, atamayacak kadar kötü olan Vardar'a 2 gol yarattılar. 

Bu Vardar Galatasaray'ın elendiği Östersunds'dan da kötü. Ama siz Aykut Kocaman olarak Bu seviyede zayıf takımlara karşı sahaya ideal isimlerle çıkmazsanız olacağı budur.

Gerçi kadroyu ilk gördüğümde " TRABZONSPOR MAÇINI DÜŞÜNMÜŞ " dedim. Ama rakip ne kadar zayıfta olsa Avrupa kupası maçı. Elinizdeki stoper kimlikli adamı kulübede oturtup Topal'ı oraya çekerseniz olacağı budur.

Oysa ideal ve en güçlü isilerle sahaya çıkarsanız rakip size göre tedbir almak zorunda kalır. Onlar sizden korkmalıdır. Eğer siz onları bu kadar ciddiye alıp, yok savunmadan çabuk çıkıyorlarmış yok boş alan bulunca hızlı hücumu iyi yapıyorlarmış deyip defansif ve yan pası bol isimlerle oynarsanız bu durum kaçınılmazdır.

Soldado-Isla-Roman ve İsmail kulübedeyse Topal-Ozan-Josef ve Hasan Ali  ile savunmadan çıkmayı planlamak en büyük yanlıştır.

Bakın rakibi ciddiye almadığımı anlatmaya çalışıyorum. Kadıköy'de 3-5 olur. Ama adamları oraya moralli ve avantajlı getirirseniz turu geçene kadar çatlar patlarsınız. Hele 2-0 sizi kuyudan zor çıkarır.

Yahu, adamlar pozisyonsuz maçtan 2-0 galip ayrıldı bu nasıl bir dramdır böyle.

Vardar gücü yok denecek kadar ama basit futbol kuralları ile savunmada çoğalıyordu ama baktı Fenerbahçe orta sahası bırakın üretmeyi orta sahayı paylaşmakta zorlanıyor onlarda savunmayı orta sahaya taşıdılar. Öyle olunca başta Ozan bol yan top ile oynayan Fenerbahçe'yi bozdular. Bunlara rağmen Dirar ve Alper ile 2 net pozisyon buldular ama diyorum ya sahadaki oyun doğru değildi. İsimler doğru değildi. Bu da maçın sonunu belirledi.

Fazla detay yazmak gecenin özetini dağıtır. Ama bir not daha var ki, Volkan'da ısrarcı olmak Kameni'yi bozmuş bunu gördüm. Adam fırsat bulduğu maçlarda iyi oynadı ama lige Volkan ile başlanması onu bozmuş ben öyle hissettim ve gördüm. 

Rövanş nolur diye sormayın. Gerçekten henüz takım olmaktan uzak bir görünüm çizen Fenerbahçe Pazar akşamı Trabzonspor maçına hangi moralle çıkar ona bakın.

Trabzonspor maçını kazanırlarsa Vardar'a  3 de atarlar 4 - 5 de atarlar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum