ALİ İSMET URAL

ALİ İSMET URAL


Halil İbrahim sofrası

28 Ağustos 2017 - 00:05

Koskoca Fenerbahçe'nin yıllar içinde nasıl eriyip gittiğini izliyorum.

Daum'la yaşanan başarılar, Zico'nun oynattığı o muhteşem futbol, Aykut hoca ve Ersun Yanal ile gelen şampiyonluklar.

Ersun Yanal henüz ilk hafta Antalyaspor yenilgisi sonrası "Bu takım sezon sonunda şampiyon olacak" demişti. Oldu da.

Son 3-4 sezonda gelin görün ki, camiayı en iyi bilenlerin başında gelen Aykut Kocaman "Bu karşılaşma Lige tutunma maçımız" diyor.

Bu mu Fenerbahçe'nin şampiyonluk yarışına tutunma maçı. Henüz 3.haftada Aykut hoca öyle diyor ise anlayın durumun vehametini. 

Şampiyonluk yarışında olan takımlara bakıyorum hemen hepsi kadrosunu iyi isimlerle  doldurdu ve üstüne bir kaç transfer daha kovalıyor. Hemen her takımın 11'i belli ne oynadığı hangi sistemle oynadığı belli ama Fenerbahçe'nin ne genel kadrosu belli ne 11'i belli. Ne oynadığı da belli değil.

Gençlerbirliği Halil İbrahim sofrasını kurmuş Fener'e atmış kendi kalesine golü. Ama ne bu skoru koruyabiliyor Fenerbahçe ne de 1-0 önde olan takım kimliğine bürünüyor.

Bakın bu takımın omurgası çok kötü. Volkan - Roman - Skirtel - Ozan - Topal omurgayı çökertmiş durumdalar. R

akip 10 kişi kalmış 2-1 de öne geçmişsin, Volkan her topu şişiriyor, Ozan yan pas risk almadan sıkışınca o da uzun top, Topal koşuyor çabalıyor ama o da pas özürlü. Durum böyle olunca da orta saha çöküyor.

Aatıf bu takımın kurtarıcı rolünü üstleniyorsa anlayın durumu. Gençlerbirliği Fenerbahçe orta sah ve savunmasının bu basiretsizliğini bildiği için 9 kişi kalmasına rağmen gol arayan Fener'e pres ile baskı yapan takım oldu.

Aklıma gelmişken, İsla aynı zamanda defansif orta saha oynamış biri. Neden bu kadro sıkıntısında Şener sağ bek İsla Ozan'ın yerinde oynamaz anlamak zor.

Şimdi, Gol attı diye Ozan maçın adamı mı oldu yani. Yok canım.

Bir de, şunu görmüş oldum ki, Volkan Demirel'i daha yıllarca bu kalede görürüz. Elbirliği ile Kameni'yi de bitirdiler. Geçin Kameni'yi... İddia ediyorum Alman 1.ligi Bundesliga'nın her hangi bir takımının yedek kalecisi bile Volkan'dan iyidir. Uzağa gitmeyelim Hopf'a bakın anlarsınız

Milli maç arası Fenerbahçe'yi ne kadar kurtaracak göreceğiz.

Aykut Hoca'nın elinde sihirli değnek yok ki, bu takıma yakışmayanlara olmayan yetenekleri versin. İdeal 11 bulunsa bile ki eksiği gediği olacak, rakipler çok hızlı dikine kaleye giden futbolu tercih ederken bu kadro yapısı Fenerbahçe'yi geride bırakır

YORUMLAR

  • 0 Yorum