ALİ İSMET URAL

ALİ İSMET URAL


İki farklı 45 dakika

08 Kasım 2018 - 21:10

Kazanmak ama Valbuena ile kazanmak.. Önceki haftaların nasıl boşa geçtiğinin özeti oldu bu maç. Bir yetenekli ayak takımın havasını nasıl değiştirdi onu gördük.

Galatasaray maçının morali ve rahmetli Koray'ın üzüntüsü bir arada yaşansa da takım daha TAKIM gibi oynadı bu akşam.

En azından iki farklı 45 dakika izledik ve bu da Koeman'ın takıma hakim olduğunu gösterdi bize. Neden mi, kısaca anlatayım... 

Anderlecht 1 puanla tablonun dibinden kurtulup yukarı tırmanmak için bu gece kazanmak zorundaydı. Fenerbahçe bunu bilerek ilk 10 dakika  baskıdan sonra daha kontrollü ve oyunu 2. bölgede kabullenerek devam etti oyuna. Rakibini hata yapmaya zorladı. Özellikle gecenin gizli kahramanı Jailson orta kulvarı tek başına kapadı ve Şener'e de yardımcı oldu. Slimani müthiş çalışkanlığı yanında 18.dakikada o kafa vuruşunu gol yapabilse şansızlığını da kırmış olacaktı. Ama Fenerbahçe gol atamasa da rakibine de pozisyon vermedi. 

İkinci yarı işler değişti. Koeman'ın dokunuşu bence burda oldu. Anderlecht'in hata yapmaya müsait ve topu oyuna sokmakta zorlanan savunma dörtlüsüne daha çok baskı yaptırıp oyunu rakip yarı alana yıktılar. Dakikalar ilerledikçe risk alması gereken Anderlecht bu kez strese girip top kayıplarına başladı ama Fenerbahçe'nin de kilitli açacak rakibe stop dedirtecek bir gole ihtiyacı vardı o da gecenin adamı Valbuena'dan geldi. Hemen 3 dakika sonra bir de Frey'e "boş kale" bırakması takımı da geceyi de rahatlattı. 

Şimdi, bunlar güzel. 29 Kasım'da Dinamo Zagreb'i Kadıköy'de yen, son deplasmana turistik git. Avrupa Ligi son 32 Turu'na bir şekilde kalacak Fenerbahçe. Ama bu oyun ligimizde yeterli değil. 

Üzerine fazlası ile koymak zorundalar. Pas trafiğinin verimli olması, rakip kaleye götürecek seviyeye çıkması şart.  Slimani'yi daha çok destekleyecek yan toplar şart. Frey çalışkan ama golcü değil. Soldado 6 hafta yoksa bunu ıspatlaması için büyük fırsat yakalamış oldu. Jailson Galatasaray maçı dahil bu gecenin de lokomotifi oldu ama ligde 8 hafta yok. Koeman'ın Isla'yı son 5-6 dakika orda denemesi çok doğruydu çünkü Topal sakat Eljif defansif yönü zayıf... O zaman tecrübeli Isla oynar orada. 

Sonuçta Alanya maçı kayıpsız geçilmeli, çünkü lige tutunma adına çok önemli maç.

Milli maç arası toparlamak ve Trabzon deplasmanına hazırlanmak için ideal süreç olacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum