ALİ İSMET URAL

ALİ İSMET URAL


Isla, Janssen ve Ozan

24 Eylül 2017 - 02:36

Ne maçtı yahu. Verilmeyenler hariç 4 kırmızı kart bir de sondüdükten sonra kırmızı ettimi 5. Verilmeyenler dışında 2 penaltı. Ve kaçanlar ile verilmeyenler dışında 3 gol.

Maçın adamı ALİ PALABIYIK demek lazım ama ISLA, JANSSEN ve OZAN'a haksızlık olur.

Kazanmak, ne olursa olsun tek hedef kazanmaktı ve Fenerbahçe bunu başararak lige tutundu. Mücadele ederek, direnerek, rakibini bozarak, oynatmayarak, sahaya her şeyini koyarak kazanılan bir Derbi oldu. 12.ADAM ölüyü diriltir derlerdi ya neredeyse aylar sonra bunu tekrar gördük. Dolu tribünler maçın kazanılmasında çok etkili oldu.

Maça geçmeden bir not; maç bitimi orta yuvarlakta toplanan futbolcular alışık olmadıkları taraftara tezahürat yaptıramadılar ya.. Gecenin hareketi buydu bence. Buna da alışmaları gerekecek.

Beşiktaş'ın kaybı sadece 3 puan değil bu gece. Hocasını ve 3 oyuncusunu da kaybetti. Beşiktaş için yazdıklarım hep MENTAL sorunlar olacak. Top oynamalarına rağmen sinirsel yapıları onlara Fenerbahçe'den daha çok zarar verdi. Oyunun geneline baktığımızda oynayan ama sonucu bulamayan bir Beşiktaş izledik ama sorunları saha değildi.

Beşiktaş MENTAL savaşı kaybedince futbol savaşını da kaybetti. Önce kenarda  Şenol Hoca sakin değildi ki oyuncuları olsun. Pepe'nin Janssen'e tac çizgisine yakın attığı dirsek, Q7'nin Josef'i̇n faulüne yerdeyken tekmeyle yanıt vermesi Ali Palabıyık'ın göremediği direk kırmızılardı. Caner zaten tribün baskısı ile  sinir küpüydü. O da kendini attırmak için hakemle oynadı ama başaramadı. Ha bu arada, Negredo'nun golü ofsayt değil.

Hasan Ali Cenk'in topuğuna basıyor net PENALTI. Ama diyorum ya Beşiktaş sinirsel katsayısı yüksek olunca kendi kendini imha etti. Bu arada, Beşiktaş'ta cezalı oyuncuların alternatifi kolay bulunur. Ama Fenerbahçe'de durum facia. Hasan Ali sahayı sedye ile terketti diğer sol ek İsmail Kırmızı ile terketti. Akhisar deplasmanında sol bek yok. Skirtel sakat 2 haftadır yok, Akhisar deplasmanında Neto da yok. Roman - Topal yani 2 çakma stoper ile çıkacaklar. 

Fenerbahçe  maça daha iyi hazırlanmış. Tüm oyuncular enerjileri tükenene kadar mücadele ettiler. Hataları daha fazla koşarak kapattılar. ISLA mükemmel savunma yaptı. Babel ve Caner'i tek başına savundu. Zaman zaman hücuma da çıktı ama asıl görevi olan savunmayı daha iyi yaptı.

OZAN 3 haftadır üzerine koyarak oynuyor. Aykut hocanın desteği ona özgüven aşıladı. Orta sahayı çok iyi parselledi,savunmasına yardım etti ve savunmadan çıkışlarda orta sahayı çok çabuk geçmeyi başardı. Bir de Alper doğru pas verebilseydi golünü de atmış olacaktı.

JANSSEN müthiş işler yaptı. İleri uçta yalnız kalmasına rağmen aldığı her topta  Beşiktaş stoperlerini dağıtmayı başardı. Medel'e karşı aldığı penaltı genç adamın usta işiydi. Attığı penaltı da öyle. Pepe'yi attırabilirdi hakem atladı.

KAMENİ kaleci olduğunu gösterdi. Ama sadece, Volkan'dan daha kaleci. Fenerbahçe'nin kalecisi değil henüz. Çabuk değil, oyun anlayışı zayıf, topu oyuna sokarken riskli işler yapıyor. Ama diyorum ya şu an kötünün iyisi.

NETO çok iyi transfer. Adam işi biliyor. Fenerbahçe adına geceye yakışmayan en önemli olay, 2.golün sevinci ve kutlaması sürerken henüz stat anonsu dahi bitmeden kalede gol görmeleri oldu. Sevinirken gol yemek yakışmadı.

Şimdi. Fenerbahçe henüz kopuk kopuk futbol oynuyor demek yanlış olmaz. Ama Fenerbahçe kazanmayı öğrendi. Enerjisini sahaya yansıtıp rakibini bozarak istediği sonucu bir kaç kaliteli ayak ile kazanmayı öğrendi. Takım olmayı öğrenmelerine zaman var daha. En büyük şansları haftada 1 maç yapacak olmaları. Bu yüzden Derbiyi kazanmaları onları lige ortak yapmış oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum