ALİ İSMET URAL

ALİ İSMET URAL


Risk yönetimi

02 Ekim 2018 - 11:38

Soğukkanlı ve sabırlı davranmak lazım. Kötü giden işlerin arkasından ani kararlarla yol almak yıkım yaratabilir.

Fenerbahçe’nin bu kritik sürecinde önemli olan, sağdan soldan veya Şeytan’dan etkilenmek değil kendi doğrularını uygulayabilmektir ve Başkan Ali Koç’un ekonomist biri olarak  Risk yönetimini doğru yapacağına eminim.

Dışarıdan görünen tek sorun takımda “aidiyet duygusu" oluşmayışı. Gazeteci üstad Süleyman Arat’ın Hasan Ali fotoğrafı kouyu çok iyi anlatmış. Hemen herkes soyunma odasına giderken o kulübede çökmüş kalmış ağlıyor. Durum bu işte.

Ersun Yanal veya Aykut Kocaman’a mı dönecek? Yok canım..! Hiç tahmin etmiyorum. Olursa, asıl çöküş bu demektir.

Bakın, işin önceliği alt kadroları doldurmaktan geçer. Tuncay Şanlı, Marco Aurelio gibi camianın sevdiği oyuncuları Samandıra’ya getirmekle başlar. Zico gibi pozitif Alex gibi efsane isimleri içeri atmakla başlar. Türkiye’yi, İstanbul’u, Kadıköy’ü, deplasmanları, insanlarımızın yapısını bilen isimler lazım takıma. O zaman göreceksiniz AİDİYET DUYGUSU nasıl kolay gelişiyor. Bu oyunculara ne kadar profesyonel gözle bakarsanız bakın içlerindeki savaşçı ruhu, kazanma arzusunu ön plana çıkarmak bu tip eskilerin işi olmalıdır.

Şeytan sürekli fikirler verip duruyor. "Gel" desen "içeri gir" desen bu kez o dışardakileri dinlemeye başlar. Çünkü onun doğruları yok ki. Olsaydı yıllar önce Fenerbahçe'nin değişmez efsane teknik adamı olurdu. Hepimiz gibi onun da en iyi bildiği şey eleştirmek ve yol göstermek. İcraat söz konusu olunca "cortingen blu..."

Okuyorum izliyorum dinliyorum. Takım dağılmış savunma bitik ama sorun sanki HARUN’da. Volkan olsa bu kadar gol yemezdi geyikleri. Yahu, hepimiz bas bas bağırmadık mı yazmadık mı "Fenerbahçe’nin şampiyonluk kayıplarının en etkili isimi Volkan" demedik mi ? Bu oyun anlayışına bu futbola Harun ne yapsın? Bursaspor'da bu kadar pozisyon yememiştir eminim. Geçelim bunu.

Önce doğru kadroya bakalım. Isla’nın neden oynamadığını, ne olursa olsun Barış’ın sahada kaldıkça başarılı ve yararlı olacağını tartışalım. Atıf’ı 2 maçtır neden ısrarla oynatıp Barışa aynı şansı vermediğini tartışalım.

Cocu var veya yok, Başakşehir maçı sonrası da ara var. Eğer yeni hoca gelecekse tam zamanı. Keşke diyorum, Tayfun Korkut gibi Alman disiplinini almış bir isi bulunsa. Yanına Marco ve Tuncay mesela. Anlatabiliyormuyum bilmiyorum ama sahadaki yenileri ayaklandıracak o ÇUBUKLU ruhunu aşılayacak bu isimler olur.

Diyorum ya, ne yazsak boş, 40 yıldır sporun içindeyim. Spor akademisini bitirmiş olmanın gururunu taşıyorum, bunca zamandır DOĞRU SPOR KÜLTÜRÜ içinde yoğrulmuş biri olarak Fenerbahçe’nin bu kritik durumdan çıkabileceği tek yolun doğru RİSK YÖNETİMİ olacağına eminim. Sayın Ali Koç’un da bu kapasitesi olduğuna eminim.

YORUMLAR

  • 0 Yorum