ALİ İSMET URAL

ALİ İSMET URAL


Sistem ve kredi

04 Ağustos 2017 - 08:07

Bu maçlarda hedef turu geçmek ise, ki öyle, Fenerbahçe dışarda 2-1 kazanmanın avantajını çok doğru değerlendirdi.

Hazırlık maçları sonrası eksikleri iyice ortaya çıkan ama transferleri bitmeyen bu takımın golcüsü olmadan turu geçmesi ayrı bir konu. Sturm Graz Fenerbahçe ayarında bir takım değil.

Bugünkü Play-off kurasında da seri başı ve en sağlam görünen rakipler Austria Wien, Freiburg, Maccabi Tel Aviv ve onlara karşı da sarı-lacivertli takım avantajlı. Önemli olan o maçlara kadar eksiklerini tamamlanmış bir Fenerbahçe. Çünkü yeni isimler de takıma katılınca doğru futbolu izlemek 1-2 ayı bulacak.

Aslında güzel olan şu. Aykut Kocaman ortaya bir takım çıkardı. Hiç çekinmeden baba takımlarla hazırlık maçları yaparak sistemi oturttu. Bu arada takımı Play-off turuna da çıkardı. Artık işler oyuncuların yetenekleri, kapasiteleri ve yaratıcılıklarına paralel ilerleyecek. Bu kadro daha çok değişir. Önemli olan sistemin oturması.

Savunmanın direği Kjaer gitti, Roman ve Skirtel oynuyor ama sanki bir isim daha lazım oraya.

Hasan Ali ve Şener eskisi gibi. Taraftar onları en ufak hatada dışlıyor çünkü kredileri bitik.

Takım savunmasında sorunlar özellikle ikinci yarı çok sırıttı. Mesela Dirar ve İsla sağ taraf için tamam ama sola takviye şart. Ya da İsmail oynamalı.

Ozan - Josef orta sahada çok çalıştılar. Mehmet Ekici ve Topal'da bu bölgeyi tamamlayacaklar. Hatta İsla bile bu bölgede büyük işer yapacak. Yani defansif orta sahada güzel bir rekabet yaşanacak. Ama Aykut hoca bir gerçeği çok net görmüş. Topal-Ozan yan yana olmaz.

Dirar - Valbuena - Alper uyumlular. Özellikle Valbuena takımı iyice sahiplendiğinde hücum keyfi yüksek bir FB izleyeceğiz. Dirar'a attırdığı gol pası harikaydı. Alper topla oynayıp adam eksiltmeyi seven biri ama Valbuena da öyle olunca ikisi fazla geliyor. 

Golcü şart bu takıma diyoruz ama, en az golcü kadar 10 numara da şart.

RVP iyi bir yedek olur. Sahada iş bitirecek golcü ve Valbuena dışında onu besleyecek 2-3 adam lazım.

İşte o zaman keyif veren Fenerbahçe izleyebiliriz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum