ALİ İSMET URAL

ALİ İSMET URAL


Skor güzel ama

20 Eylül 2016 - 10:19

Rakip; Eren Derdiyok, Scarione, Isaksson, Del Valle, Omerou gibi önemli isimlerini satmış ve üstüne bir de Rıza Hocası'ndan kopmuş ligin düşmeye ilk adayı Kasımpaşa da olsa kazanmak güzel.

Bu moral galibiyetine ihtiyacı vardı Fenerbahçe'nin. En azından Advoocat bu hafta oyuncularını pozitif anlamda vitrine çıkaracaktır. Taraftar bir haftalığına da olsa geyiklerden kurtaracaktır.

Advocaat'ın ileri uçta Sow'u kulübeye çekip Emenike ile başlaması Joseph-Topal-Ozan üçlüsüne orta sahayı teslim etmesi tartışmaya açık. Kasımpaşa orta sahasıyla birlikte kapanıp  rahat alan bırakmasa bu Fenerbahçe nasıl üretecek diye tartışabilirdik. Ama Ozan bile pas trafiğine girip üreten araya gol sıkıştıran bir görünüm sergileyebiliyorsa anlayın Kasımpaşa'nın durumunu.

İleri üçlü için yazabileceğim en önemli nokta Lens ve Volkan Şen gibi hızlı iki adamın arasına "DEAD MAN WALKING" bile gol atardı.

"Kim bu?" demeyin önceki yazımda bahsetmiş ve "Bu ölü haliyle değil kulübede tribünde bile oturamaz" demiştim onun için.

XXX

Emenike gecenin adamıydı. Attı, attırdı. Joseph sezon başı garip bir şekilde (sakatlığını da katalım) dışarda kaldı ama bu takımda her zaman oynar.

Hasan Ali acayip formsuz bitikleri oynuyor ama hocası İsmail'in yerine onu tercih ediyorsa "vardır bir kılçık bunda" demek lazım. Yoksa dün gecenin gol atanı İsmail bu Hasan Ali'yi her sahada keser. Volkan kalede yine güven vermedi.

Penaltı öncesi hatalı çıkışı, topu oyuna sokuşlardaki hataları bu maçta bile sırıttı.

Aslında bu maç için çok fazla şey yazmak da yanlış olur. Sadece, Fenerbahçe'nin sezona giriş yapması için 3 puanlık maça ihtiyacı vardı o da Kasımpaşa'ya denk geldi.

Kaybetmesi hatta beraberliğin dahi söz konusu olmayacağı bir maçtı bu. Kadıköy'deki Gaziantep maçına şimdiden dikkat diyorum.

Nedenini hafta içi yazarım.

20.09.2016 - futboo.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum