EROL TOKSOY

EROL TOKSOY


Cocu'dan iyi yorumcu olur

25 Eylül 2018 - 00:34

Bu senenin ilk derbisini tribünde izlemek için stadın yolunu tutarken eski maçları gözümün önünden geçirdim. Yaşım gereği Fenerbahçe’nin Beşiktaş karşısında çok zorlandığı yılları hatırlarım. Uche’nin 90. dakikada gelen golüyle 5 sene sonra ilk galibiyetini aldığı zaman da tribündeydim, Beşiktaş’ın kalecisiz galibiyetinde de. Ama hiçbir zaman tribünde kendimi maçtaki kadar umutsuz ve keyifsiz hissetmemiştim.

Yine yanlış 11

Maç başlamadan Skritel’in yokluğu ilk şok oldu. Ardından Elif de olmayınca biraz endişelendim Barış’ın olmamasına artık alıştım. Yerlerine oynayan Reyes. Aatıf ve Jailson içinse pek emin olamadım

Valbuena ile vedalaşma vakti

Ama en önemli sıkıntı geçen seneki Valbuena sorununun bu sene de sürüyor olması. Belli ki biz taraftar olarak bu oyuncuya ekstra paye yüklerken hocalar da ona karşı bir o kadar mesafeli. Bu yüzden 3 tarafın da memnun olmadığı bir süreç yaşanıyor. Taraftar Valbuena yerinde kim oynarsa ilk hatasında homurdanıyor. Yerinde oynayan acaba ne zaman çıkarım diye düşünüyor. Valbuena maç ritmini bulamıyor( 28 dakika oyunda kalıp 28 kere topla buluşan bir oyuncu için normal). Hocalar da bekledikleri hamle katkısını alamıyor. Belki de o ve birkaç oyuncu ile artık vedalaşmak en iyisi.

İlk yarı iyi oyun şanssız gol

Fenerbahçe derbiye bence yanlış ilk 11 ile başlamasına rağmen maçın ilk bölümünde iyi oynadı. Direkten dönen top, Ayew’in kaçırdığı pozisyon ve Aatıf’ın son topları yanlış kullandığı 2-3 atak bence umut vericiydi. Bu bölümlerde Slimani, Benzia ve Jailson’u beğendim. Ayew’i istekli buldum. Amma velakin hiçbiri Babel kalitesinde bir vuruş yapamadı. Bu oyuncu benim Liverpool’dan beri takip ettiğim ve kariyeri boyunca underrated bulduğum bence özel bir adam. Beşiktaş forvetsiz çıktığı ve iyi organize olamadığı derbide yarı biterken bu sayede öne geçti.

Değişiklikler geliyorum dedi

Devre arasında eski açık tribününde etrafımda oturan herkes aynı fikirdeydi. Golde hatalı olan Topal ve takımın hızına, kalitesine ayak uyduramayan Aatıf çıkmalı. Jailson geriye çekilmeli. Elif, Benzia’nın yanına girmeli. Aatıf yerine de Valbuena alınmalı ki o kanatta son paslar doğru atılsın. Ama öyle olmadı, Cocu, yeri bizden iyi olmasına rağmen bu hamleler için 17 dakikayı daha heba etti. Cocu’nun Barcelona kariyeri ve PSV şampiyonluklarına çok saygı duyduğum için Fenerbahçe hocası olamaz demiyorum. Biraz daha bekleyelim diyorum. Ama hepimizin gördüğünü, o da görüp yaptığı için iyi bir yorumcu olabilir diyorum. Gönül ister ki beklemediğimiz, bilmediğimiz hamleler yapıp bir sonraki derbiyi beraberlikle değil galibiyetle bitirsin.

Kalan haftalarda Fenerbahçe taraftarının beklediği galibiyet serileri kolay gelemeyecek onu şimdiden söylemek lazım. Ama Beniza, Ayew, Slimani ve Jailson etrafına kurulacak iyi bir takım seneye çok golcü bir kimliğe bürünebilir. Umarım bu oyuncular elde tutulur ve Barış Elif gibi gençler kazanılır.

Herkese iyi haftalar dilerim

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum