EROL TOKSOY

EROL TOKSOY


Kiralıklar gitsin, orijinaller gelsin

18 Aralık 2018 - 04:53

Maçla ilgili pek çok yorumcu eminim ilk yarı oynanan futboldan memnun, ikinci oynanan futboldan şikayetçidir. Hatta ilk 45 dakika Ersun Yanal takımı ikinci 45 dakika Cocu takımı izledik diyenler bile vardır. Bence hepsi yanılıyor. Ne ilk yarı oynanan futbol ne ikinci yarı oynanan futbol Fenerbahçe’ye ve Ersun Yanal’a yakışan ve kendini tam anlatan oyunlar değil.

Fragman tadında ilk yarı

İlk yarı Ersun Yanal mantalitesinin, Valbuena tarafından tek başına sahneye konulduğu kötü bir versiyonunu izledik. Adeta Ocak’ta vizyona girecek asıl filmin fragmanı gibiydi. Ama Valbuena dışındaki oyuncular figüranlardan seçilmişti. Fenerbahçe bu sezon ilk defa duran toptan gol attı. Kalan 15 hafta neden atamadığını çok yazıp çizdik detaylara girmiyorum. İlk yarı Erzurumspor Slimani etrafında kalabalık durduğu için Ayew ve Skertel boşlukları iyi değerlendirerek skoru 2-0 yaptılar. Filmin konusunu anladık, ama kurguyu akışı çözmek için henüz çok erken.

2. yarı vasatlar sahnede

İkinci yarıyla beraber gerçekler su yüzüne çıktı. Sezon öncesi takımı fizik kondisyon olarak lige hazır hale getirmek yerine İstanbul’un güzelliklerini keşfe çıkan Cocu ve ekibinin ne kadar boşa para kazandıklarını bir kez daha gördük. Comolli’nin FFP kıskacından kurtulmak için getirdiği asıl ve kiralık oyuncuların asla büyük bir takımın ilk 11 veya yedek kadrosunda bulunmaması gerektiğini Reyes ve Benzia’nın girişi sonrası yenen golle anladık. Son olarak geleceği kurtarmak adına sabrettiğimiz Barış ve Elif’in bugüne çare olamayacaklarından da emin olduk.

Değişim hızla başlamalı

Gol pozisyonunda top Roman’ın ayağına çarpıp kaleye yönelmese belki de resim çok yanıltıcı olacaktı. Ama bence Ersun Yanal’ın Fenerbahçe gerçeğini daha çabuk görmesi için bu beraberlik hayırlı oldu. Bu sayede devre arası FFP veya kur farkı mazeretlerine takılmadan Fenerbahçe kalitesinde 1-2 nokta transfer yapma gerekliliğini herkes daha çabuk kavrar. 

Yıldız olmayan gelmesin

Bu kadro son 3 senedir hızla vasatlaşıyor, defalarca uyardık. Bu vasatlaşmaya Comolli de çare olamadığına göre Fenerbahçe Yönetimi ve Ersun Yanal’ın kafa kafaya verip artık kiralık çözümler yerine, yaşları veya maaşlarına bakmadan orijinal Fenerbahçe oyuncuları transfer etmesi lazım. Fenerbahçe’de stoperlerin biri Skrtel’se diğeri Kjaer olur. Bir forvet Pierre Van Hoijdonk ise diğeri Anelka olur. Bunların yarısı kalitesindeki adamlarla Fenerbahçe kadrosu kurarsanız bu sonuç normal. Genç Ferdi, Barış, Berke ve Elif için de bu yıldız oyuncuların yanında pişmek eminim ki daha faydalı olacaktır.

Ersun Yanal’a güvenim tam

Ersun Yanal’ın maç içi tüm değişikliklerin 90 dakika oynayamayacak kapasitede olan oyuncuları sakatlamamak için olduğuna inanıyorum. Dolayısıyla ne bu maçın ilk 11’i ve taktiği ne de oyun içi hamlelerle ilgili kendisine hiçbir eleştirim yok. Onu değerlendirmeye ikinci yarıya girerken yaptığı transferler ve takımın oyun içi devamlılığını gördükten sonra başlamak daha adil olacaktır.

Hepinize iyi haftalar dilerim.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum