ÖZGÜR ÇETİNEL

ÖZGÜR ÇETİNEL


Ey Ruh Geldiysen Haber Ver

31 Ekim 2019 - 17:49

Geldik Euroleauge’de 5. Haftaya, 3 mağlubiyet ve 1 galibiyet ile sondan 3. Sıradayız. Rakibimiz ise İsrail temsilcisi Maccabi Fox Tel Aviv.

Haftasonu yaşanan 83-64’lük Galatasaray Doğa Sigorta felaketinden yeni çıkmıştık ki, yine bir zorlu deplasman ile karşı karşıyayız. Takımımızın ihtiyacı olan zorlu maç kazanma ihtiyacının giderilmesi bakımından çok önemli bir karşılaşma bizi bekliyor.

Rakibi biraz tanıyalım …

İsrail temsilcisi Euroleauge’de en ateşli seyirci grubuna sahip takımlardan birisi ve biz maalesef geride kalan maçkarda sert, agresif ve seyircisi ile bütünleşen takımlara karşı reaksiyon vermekte zorlanıyoruz. Öyle ki son 2 maçını kazanan Maccabi Fox Tel Aviv’de moraller yüksekken oradan bir galibiyet çıkaracağımız sorusu hep akıllarda oluyor.

·       Ev sahibi takımda öne çıkan oyucu ligimizde ve milli takımımızda da oynayan Scottie Wilbekin (24 dk – 15.3 sayı ortalaması). Ona guard poziyonunda ise John Dibartolomeo ve Zalgiris’tan bu yaz gelen Nate Wolters ikilisi destek veriyor. Seyirciyi maçın içine sokmak ve tempo konularında John Dibartolomeo’ya dikkat etmemiz gerekiyor.

·       10 senelik NBA macerasında sonra yuvaya dönen Omri Casspi’de göze batan diğer bir oyuncu (13.3 Sayı – 6.3 ribaund – 2.7 asist ortalaması)

·       Pota altına ise Tarık Black gibi sert ve agresif bir oyuncuya NBA’den Quincy Acy ve CSKA’dan deneyimli atletik pivot Othello Hunter gibi oyuncuları ekleyen İsrail temsilcisi, Fenerbahçe Beko’ya pota altına üstünlük sağlamak  isteyecektir.

·       Dikkat edilmesi ve sezon boyunca izlenmesi gereken bir diğer oyuncu ise 18 yaşındaki genç yetenek Deni Avdija. Aldığı süre az olsa da kendi jenerasyonunda Avrupa önemli bir guard. İlgiyle takip edilmesi ve gelişiminin gözlenmesi gerekiyor.

Kabus Gibi Bir İlk Yarı

Fenerbahçe Beko karşılaşmaya Kostas Sloukas, Melih Mahmutoğlu, Nikola Kalinic, Derrick Williams ve Ahmet Düverioğlu beşi ile başladı.

Maçın ilk dakikalarında Ahmet Düverioğlu ve Melih Mahmutoğlu üzerinden oynanan ikili oyunlardan sonuç alamayan takımımız Nate Wolters’ın sayılarına engel olamayınca 8-2 geriye düştü. Sonrasında ise hücumda ne yaptığını anlamadığımız sarı lacivertliler periyodu 12-6 geride tamamladı.

İkinci çeyrekte ise Fenerbahçe Beko tam anlamı ile oyundan düştü ve pota altından üst üste sayılar yerken hücumda ise istikrarsız oyununa devam etti. NBA patentli Omri Casspi’nin (25 dk. – 13 sayı – 6 ribaund – 4 asist) yüksek enerjisi ve seyircinin oyuna dahil olması ile İsrail temsilcisi ilk yarıyı 20 sayı farkla önde kapadı. (41-21)

İkinci yarıda ise biraz daha toparlanan takımımız Gigi Datome ve Bobby Dixon’ın sayıları ile 16-3’lük bir seri yakaladı. Farkı tek hanelere getirsekte çeyrek 52-41 tamamlandı. Son periyoda fark 5’e indi fakat Gigi Datome’nin kritik boş 3 sayılık denemesinin ardından potamızda üst üste sayılar gördük. 5. Haftayı 4. Mağlubiyetimizi alarak karşılaşmadan 67-55’lik skorla boynumuz bükük ayrıldık.

Takımımızda sorunun özgüven eksikliğimi, takım kimyası mı, enerji düşüklüğümü, hocanın formsuzluğu mu olduğunu maç sonrasında anlamış değiliz.

Fakat 5 haftada çizilen tablo hiç parlak gözükmüyor. Kostas Sloukas, Nikola Kalinic, Ahmet Düverioğlu, Gigi Datome gibi uzun zamandır beraber oynayan oyuncularımızdan neredeyse hiç katkı alamıyoruz.

Tabi sonucunda taraftarlardan homurtular yükseliyor. Ancak takıma ve hocamıza güvenimiz tam. Ocak ayına kadar bir toparlanma yaşayacağımızı düşünüyorum. Taraftar olarak en asli görevimiz düşen takımımıza tam destek verekek takımımızın Zalgiris Kaunas maçı ile bir seri yakalamasına yardımcı olmamız. Önemli olan işler kötüyken takıma destek olabilmektir. 2 sezon öncesinde de 1 galibiyet ile başladığımız sezonda iyi bir performans ile geri dönüş yapmıştık.

Bu geri dönüş için gerekirse bazı oyuncular ile yolların ayrılması da gerekiyorsa yapılabilir. Sonuçta kan değişikliği yaşamamız gerekiyorsa bunu en iyi koç Obradovic değerlendirecektir.

01 Kasım inşallah evimizde bir seri başlatmanın ilk adımı olur ve salonu doldurarak takımımıza tam destek vereceğimiz bir Euroleagu maçı olur… 

YORUMLAR

  • 0 Yorum