ÖZGÜR ÇETİNEL

ÖZGÜR ÇETİNEL


Obradovic, Vesely ve Westermann

01 Şubat 2020 - 13:25 - Güncelleme: 01 Şubat 2020 - 13:31

Geçen haftaki Armani Milano galibiyetinden sonra moral bulan temsilcimiz için Turkish Airlines Euroleauge Playoff iddasının sürdürülebilir olması bakımından çok kritik bir deplasmana çıktık.

Berlin’de taraftar çokluğu nedeniyle deplasmandan çok ev sahibi konumundaki karşılaşmaya Kostas Sloukas, Nando De Colo, Nikola Kalinic, Derrick Williams ve Jan Vesely beşi ile başladık.

Maçın başında dış atışlardaki başarılı yüzdesi ile etkili başlayan Fenerbahçe Beko’ya hemen karşılık verdi Alba Berlin. Karşılıklı basketler ile geçilen ilk çeyrekte son dakikalarda kontolü kaybettik ve periyotu 22-17 geride kapattık.

İkinci periyota da üst üste top kayıpları ile başladık ve Alba Berlin farkı açmaya başladı. Özellikle bu çeyrekte kısa oyuncularımız baskılı savunma karşısında çaresiz kaldı ve fark çift haneli sayılara çıktı. Bu dakikalarda takımımız oyunda tutan oyuncu Gigi Datome (24 dk. – 15 sayı – 5 ribaund) oldu. Fakat ev sahibi takım oyunu kontrolünde tutmaya devam etti ve soyunma odasına 41-33’lük skor ile geride girdik.

Soyunma odasından daha derli toplu dönen temsilcimiz Kostas Sloukas (30 dk. – 16 sayı – 5 asist) ile etkili olmaya başladı. Özellikle salondaki Türk seyircilerimizin desteği ile savunmamızda kemerler sıkıldı ve sertlik ortaya koymaya başladık. Üçüncü çeyrek ev sahibi Alba Berlin’in 6 sayı üstünlüğü ile sona erdi. (56-50)

Son çeyrekte ise Kostas Sloukas takımın liderliğini iyice ele aldı. Üst üste bulduğu üçlükler ile takımımıza eşitliği getirdi. Oyuncu tercihleri ile maçı izleyenleri şaşırtan ve düşündüren Koç Zeljko Obradovic maçta yine akıl oyunlarına başvurarak sezon boyunca denemediği uzun beş oyuncu kurgusunu sahaya sürdü ve maçın akışını değiştirdi. Bu dakikan sonra ise Koç Obradovic’in bu sezonki joker oyuncusu Leo Westermann (12dk. – 11 sayı – 5 ribaund) sahneye çıktı. Üst üste bulduğu kritik üç sayı atışları ile maçı lehimize çevirdik ve kritik karşılaşmadan 70-74’lük skor ile galibiyet ile ayrıldık.

Obradovic'in hamlesi

Koç Obradovic neden modern Euroleauge tarihinin en başarılı hocası olduğunu izleyenlere bir kez daha hatırlattı. Maç boyunca yaptığı oyuncu tercihleri maçın sonunda kendisine eleştiri oklarını getirecek derken geçen sezon denediği kısa beşin tam tersini uyguladı ve uzun beşi sahaya sürdü ve Alba Berlin’in oyun planını alt üst etti.

Maçın yıldızı ise kesinlikle Fransız guard Leo Westermann oldu. Fransız oyuncu tam bir görev adamı olduğu ve kendine verilen görevleri en iyi şekilde yapacağını kanıtladı bir kez daha. Kirolbet Baskonia ve Olympiakos karşılaşmalarından sonra bu maçta da karakter ortaya koydu ve ne kadar önemli bir rotasyon oyuncusu olduğunu gösterdi.

Ayrıca Çek Havayolları’ndan Jan Vesely’i de sakatlıktan sonra maç temposunu bulmaya başladı ve takımın en vazgeçilmez oyuncusu olduğunu gösterdi.

Alının bu galibiyet sonrasında haftaya Rusya’da Zenit deplasmanına çıkacağız. Bu maçı alırsak Playoff potasında iddamızı Maccabi Tel Aviv maçına taşıyacağız. Hiç durmadan her maçı final havasında oynamaya hazır mıyız ?


YORUMLAR

  • 1 Yorum