ÖZGÜR ÇETİNEL

ÖZGÜR ÇETİNEL


İnanılmaz enerji ve sinerji oluşmuş durumda

15 Ocak 2020 - 11:20 - Güncelleme: 15 Ocak 2020 - 11:36

Temsilcimiz Fenerbahçe Beko, uzun zaman sonra Turkish Airlines Euroleauge karşılaşmasına tam kadro çıktı. Böylece Zeljko Obradovic’in eline geniş rotasyon ve oyunun sıkıştığı zaman değişik varyasyonlar kullanma şansı geçti. Salonu dolduran binlerce kişi de işte bu nedenler ile umutla çift maç haftasına başladı. Ayrıca NBA efsanelerinden ve Asvel Villeurbanne’ın sahibi Tony Parker’da Ataşehir’de oldukça ilgiyle karşılandı.

Sarı-Lacivertliler Asvel Villeurbanne karşısında parkeye Leo Westermann, Nando De Colo, Gigi Datome, Derrick Williams ve Malcolm Thomas beşi ile çıktı.

Maça hızlı hücum felsefesi ile başlayıp topu iyi çevirerek başlasak ta istediğimiz sayıları bulamadık. Nando De Colo (23 dk. – 16 sayı – 1 asist) ile sayıları bulduğumuz çeyreği 23-15 önde kapadık.

İkinci çeyrekte ise tempoyu artıran takımımızda savunmada kemerler sıkılınca fark bir anda 20 sayılara kadar çıktı. Fark açıldıktan sonra kontrollü oyunu sürdüren takımımız soyunma odasına 49-28’lik skor ile gitti.

Turkish Airlines Euroleauge’in başından beri süregelen 3. Çeyrek laneti (!) yine çeyrek başında hortladı ve hücumda tıkanan takımımız kolay sayılar bulamadı. Rakip ise bol bol serbest atış çizgisine gelerek farkı bir ara 12 sayıya kadar indirdi. Fakat bu dakikalarda topu savunmada topu çalan ve müthiş bir enerji smacı vuran Derrick Williams (28 dk. – 16 sayı – 3 ribaund) takımımızı uykudan uyandırdı. Bu dakikadan sonra savunmada efor ortaya koyan Fenerbahçe Beko farkı tekrardan açtı. (62-43)

Son çeyrekte ise peş peşe dış atış bulan takımımızda her oyuncu skora katkı yaptı ve Fenerbahçe Beko karşılaşmayı 86-64 önde tamamlayarak üstü üste 3. ve toplamda 8. galibiyetini alarak Play-off şansını sürdürdü.

Üst üste gelen galibiyetler, sakat oyuncularımızın geri dönmesi ile Ataşehir’de güzel bir galibiyet aldık. Seyircinin üstüne basa basa belirttiği gibi takımımız bir ‘’Diriliş’’ yaşıyor. Hem hücumda top hızlı dolaşıp uygun pozisyonlar bulunuyor hem de savunmada tüm takım inanılmaz bir efor ortaya koyarak rakibe kolay sayı şansı vermiyor. Sezon başından beri beklenen ve özlenen takım performansını geçte olsa görmek ilerisi için tüm taraftarlara umut veriyor.

Salonda inanılmaz bir enerji ve sinerji oluşmuş durumda. Oynanan oyundan zevk alınıyor ve taraftar tüm desteğini takıma veriyor. Bu maçla beraber sezon başından beri ilk defa oyuncular ve Koç Obradovic için tek tek tezahüratlar yapıldı Ataşehir’de. Koç ilk defa oyuncuları alkışlattı. Bunlar takımımıza ihtiyacı olduğu desteği veren pozitif gelişmeler.

Maçın son çeyreğinde ise Koç Zeljko Obradovic’e sözleşme tezahüratında Başkan Ali Koç bile ayakta daha güçlü destek istedi. Umut ediyoruz sözleşmesi uzatılan takımımızın önemli oyuncuları gibi Koç Obradovic’in de sözleşmesi uzatılarak bu birlikteliğin devamı sağlanır.

Son olarak; sözü takıma pozitif enerji veren ve sezon başından beri savunması aksayan, göze batan Derrick Williams’a getirmek istiyorum. Malcolm Thomas’ın gelmesi ile maç içerisindeki rolü değişen ABD’li forvet oyuna motive olduğunda ve seyirci ile iyi iletişim kurduğunda tam bir enerji kaynağı oluyor. Takım hücumda tıkandığında bir savunma hamlesi sonucu vurduğu smaç ile takımı kendine getirdi ve fark açıldı. Onun pozitif enerjisine ve taraftarı maça çekmesine bu sezon takımımızın inanılmaz ihtiyacı var. İnşallah kendisi de bu enerjiyi ortaya koyar ve gönülleri fetheder.

Perşembe akşamı çok zor bir maça daha çıkacağız. Yüksek bütçeli kadrosu ile rakibimiz İspanyol devi Barcelona. Yükselen formumuz ile bu maçı alarak  galibiyet serimize devam edip yukarıdaki takımlara mesaj vermemiz bakımından çok önemli bir karşılaşma. Sezona böyle kötü bir başlangıç yapıp sonrasında bu performansımız ile Play-Off ve F4 hayalleri kurmak bile  bize iyi geliyor. Ama gidecek daha çok yolumuz var. Hayallerin sonu inşallah Köln olur!

NOT: Fenerbahçe Beko karşılaşmasına giden taraftarlarımızdan bir ufak ricamız var. Maça giderken  lütfen kırmızı kıyafet giymemeye dikkat edelim. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum