ÖZGÜR ÇETİNEL

ÖZGÜR ÇETİNEL


Umutları öldürmeyin

20 Aralık 2019 - 20:29

Bazı zamanlar vardır ki hiç maç ile ilgili yazılar yazmak istemezsiniz. Daha farklı konular ile kafanız meşguldür. İşte bugün o günlerden biri. Akşam maçı izledikten sonra o sıcak atmosferle yazımı yazmak içimden gelmedi. Sakinlemek ve sağlıklı düşünmek için sabah olmasını bekledim.

Aslında dünkü maça kadarki süreci sezon başındaki Medya günündeki Koç Obradovic’e sorulan şu soru ve aldıkları cevap ile analiz etmek gerekiyor.

Kontratının sezon sonu biteceği hatırlatılan başarılı koç, "Aklımda olan tek şey tam takım olarak çalışabilmek. Aklımda olan tek şey bu..." cevabını verdi.’’

Bu cevap aslında her şeyi açıklıyordu çünkü ortada ne sözleşme ile ilgili bir talep ve ne de yönetimin istek ve arzusu olmadığını anlıyorduk. O sıralar bu sorunun cevabı üzerinde pek durulmadı ve ya durmak istemedik.

Fakat bugün geldiğimiz durumda aslında sözleşme ile ilgili bir adım atılmadığını ve sonuçlar ne olursa olsun yönetimin Obradovic’in arkadasında durarak ona destek vermediğini anlıyoruz.

Oysa ki bundan 3 yıl önce şampiyonluğun geldiği sezonda Kirolbet Baskonia takımına deplasmanda 30 sayı farklı mağlup olmuştu Fenerbahçe Beko. Zamanın başkanı o gece takım otele döndüğünde Koç Obradovic’e ve Maurizio Gherardini’ye tam destek vermişti. Sonunda o sezon Türkiye Basketbol tarihinin en önemli başarısı geldi ve takımımız şampiyon oldu.

Bugüne geldiğimizde sonuçlar kötü olabilir, oyuncu seçimleri ve transferler kötü olabilir, Koç Obradovic formsuz olabilir. Bunları hepsini kabul edebiliriz. Son 5 sezonda Koç Obradovic’in takımı getirdiği seviye, seyirciyi getirdiği seviye ve marka değerine katkısını kimse inkar edemez.

Taraftar – Koç ilişkisini bir baba-oğul ilişkisine çevirmiş, bu kadar başarı yaşatmış hocanın kredisi bir sezonda bitmez. Taraftar bunun bitmesine de izin vermez.

Eğer büyük umutlar ile başkanlık seçimi uzak ara kazanan Başkan Ali Koç ve Basketbol Şubesinin başı Semih Özsoy bugün çıkıp takıma ve hocaya sahip çıkmaz ise bunun bedeli ağır olur. Futbolda yaşanan kötü tabloya basketboldaki hoca ayrılığı eklenirse fatura yönetime çıkar.

Sevgili Fenerbahçe Yönetim Kurulu, sessiz kalıp hocayı yalnızlaştırarak onun istifasını bekliyorsanız, hocadan sonra çıkıp "Sponsor yok, kar yok, bütçe yok ufalacağız" diyecekseniz, bunu şimdi hemen çıkıp açık yüreklilikle açıklayın. Açıklayın ki samimiyetinize güvenelim. Yoksa sezon sonunda kendi salonunuzdaki tepkilere kendinizi hazırlasanız iyi olur. Çünkü kendi evinin giderlerinden kısıp, her türlü fedakarlığı yapıp salona gelen, kombine alan tüm basketbol severlerin yerine, bomboş salonda dünyanın en güzel takımını oynamaya mahkum edersiniz.

Zeljko Obradovic’in her zaman söylediği gibi ‘’En Son Umutlar Ölür’’.

Siz Fenerbahçe Yönetim Kurulu, UMUTLARI ÖLDÜRMEYİN !!! 

YORUMLAR

  • 0 Yorum