ÖZGÜR ÇETİNEL

ÖZGÜR ÇETİNEL


Fenerbahçe Beko'ya destek zamanı

26 Ekim 2019 - 22:03 - Güncelleme: 27 Ekim 2019 - 21:58

Geçen sezonu hayal kırıklığı ile geçiren Armani Milano, tüm basketbol yapılanmasının başına 5 sezon NBA deneyimi yaşayan ve Efsane Obradovic’in en büyük rakibi olan Ettore Messina’yı getirdi.

Ayrıca kadrosunu CSKA’dan deneyimli guard Sergio Rodriguez, Zalgiris Kaunas’tan 4 numara Aaron White, Maccabi Tel Aviv’den keskin şutör Michael Roll ve 2019 Basketbol Dünya Kupası’nda Arjantin’i finale taşıyan 39 yaşındaki tecrübeli pivot Luis Scola ile güçlendiren İtalya şampiyonu, flaş transferler ile Euroleauge’de bu sene iddalı olduğunun altını çiziyordu.

Fenerbahçe Beko’da geçen haftaki iç sahada aldığı Kirolbet Baskonia ve ligde Bahçeşehir Koleji galibiyetlerinin morali ile deplasmana gitti. Deplasman öncesindeki tek can sıkıcı nokta ise Nikola Kalinic’in sakatlığı oldu. Sırp forvetin sakatlığının ne kadar süreceği bir soru işareti.

Maçtan önce birkaç önemli istatistik

·       Fenerbahçe Beko İtalyan takımına karşı üstünlüğü göze çarpıyor , 14 maçın 11’ini sarı lacivertliler kazanırken Armani Milano ise 3 kere kazanabildi. İtalya’da oynanan maçlarda ise sarı-lacivertli tarafın, üstünlüğü var. 7 maçın 5’ini Fenerbahçe Beko kazanırken Armani Milano 2 kere evinde güldü.

·       Ayrıca Avrupa basketbolunun iki efsanesi, Ettore Messina ve Zeljko Obradovic de 2013’ten beri ilk kez birbirlerine rakip olacak.

·       Fenerbahçe Beko’da en etkili silah Fransız guard Nando De Colo olarak gözükürken (26.7 sayı, 3.7 ribaund ve 3.0 asist ortalama ) Armani Milano tarafında ise sırp forvet Vladimir Micov istatistikleri ile öne çıkıyor. (15.5 sayı ortalama)

Maça tutuk başladık….

Fenerbahçe Beko maça Kostas Sloukas, Nando De Colo, Leo Westermann, Jan Vesely ve uzun sakatlıktan sonraki ilk Euroleauge maçına çıkan Joeffrey Lauvergne beşi ile başladı.

Maça tutuk başlarken, Amadeo Della Valle ile ekstra sayılar bulan Armani Milano hızlı bir başlangıç yaptı. (21dk. – 15 sayı – 3 ribaund – 1 asist). Devam eden dakikalarda ise Fenerbahçe Beko boş atışlardan eli boş döndü ve ilk çeyreği 20-11 geride tamamladı.

İkinci çeyrekte ise sahneye İspanyol guard Sergio Rodrigues çıktı ve farkın açılmasında başrol oynadı. (30 dk. – 22 sayı – 3 ribaund – 5 asist). Fenerbahçe Beko hem hücumda hem de savunmadaki organizasyon sıkıntısını aşamadı. İlk yarıyı İtalyan temsilcisi 41-29 önde kapattı.

Üçüncü çeyrekte ise Nando De Colo’nun 4. Faulü sonrasında hücüm organizasyonlarındaki tempo düşerken Armani Milano bol bol faul atışı ile çizgiye gelerek oyunu soğuttu. (66-55)

Son çeyrekte oyuna ortak olma çabalarımız yeterli olmadı ve Michael Roll’dan üst üste yediğimiz üçlük sayılar ile sahadan 87-74 gibi farklı bir mağlubiyet alarak ayrıldık.

Böylece Turkish Airlines Euroleauge’de 4 haftada aldığımız 3. Mağlubiyet ile sıralamada son sıralarda kaldık. 

Fenerbahçe Beko’da maalesef sorunlar devam ediyor. Bu maç özelinde acele hücumlar ve atışlar potamıza karşı sayılar olarak geri döndü.

Son 3 maçın yıldızı Nando De Colo’nun da maçta varlık gösterememesi hücümda takımımızı olumsuz etkiledi. (28 dk. 12 sayı – 5 ribaund – 2 asist)

Ayrıca eski oyuncular ile takıma bu sene katılan oyuncularımızın uyumsuzluğu göze çarpıyor. Buna Bobby Dixon, Gigi Datome gibi oyuncularımızı formsuzluğu eklenince sorun yumağı iyice büyüyor. Koç Zeljko Obradovic’in sürekli vurguladığı ‘’Takım olamama’’ olgusunu İtalya deplasmanında yediğimiz farkla bir kez daha hatırladık. Kostas Sloukas’ın mental olarak oyunda olamama sorunu hücümda elimizi kolumuzu bağlıyor ve opsiyonları azaltıyor. Umut ediyoruz ki Yunan guard geçen seneki muhteşem oyununa bir an önce dönüp takımın hücum zenginliğine katkı verir. Leo Westermann ise formsuz görüntüsü ile takımdaki guard rotasyonunda maalesef dördüncü opsiyon olarak kalıyor.

Gecenin tek pozitif görüntüsü ise parkede uzun zaman sonra süre alan ve bu süreyi olumlu kullanan genç Tarık Biberovic oldu. (9dk. – 4 sayı – 3 ribaund – 1 asist) . Umuyoruz kendi oyununu geliştirerek takıma ileride uzun süreler alabilecek bir oyuncu olduğunu hem Koç Obradovic’e hem de taraftara ispat eder.

01 Kasım’da rakibimiz Litvanya temsicisi Zalgiris Kaunas olacak. Koç Obradovic’ten sonra bence takımımızın potansiyel koçu olacak Sarunas Jasikevicius’un ekibi ile zorlu bir mücadele bizi bekliyor. Umudumuzu kaybetmeden sahamızda galibiyet için ‘’SARI GİYİP’’ takımımıza destek vereceğiz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum