ÖZGÜR ÇETİNEL

ÖZGÜR ÇETİNEL


Şimdi rakip Anadolu Efes, Ataman ve Larkin

08 Aralık 2019 - 21:03

Fenerbahçe Beko, tesadüf sonucu (!) futbol takımı ile aynı saate denk gelen Turkish Airlines Euroleauge karşılaşmasında Alman temsilcisi Alba Berlin ile karşı karşıya geldi. Klübümüzün iki karşılaşmasının aynı saatte olması seyirci bakımından basketbol karşılaşmasını etkilese de salonda seyirci varlığını hissettiriyordu. Futbol yazmayı sevmesem de TFF’nin bu gibi durumları göz önüne almasını temenni ediyoruz.

Maçtan önce klübümüz tarafından verilen bilgilendirme de Jan Vesely’nin sakatlığının devam ettiği ve antrenmanlara çıkmadığını öğrendik. Fakat ilgili karşılaşmada tüm yedek ve sakat oyuncular salonda pota altında sahadaki arkadaşlarına destek veriyordu. Bir tek Jan Vesely yoktu. Umarım bu bir sorunun parçası olarak değil tedavisinin bir parçası olarak karşımıza çıkar.

Karşılaşmaya takımımız Kostas Sloukas, Melih Mahmutoğlu, Gigi Datome, Derrick Williams ve Joffrey Lauvergne beşi ile başladı.

İlk çeyrekte Satı Lacivertliler fırtına gibi bir başlangıç yaptı. Özellikle Melih Mahmutoğlu (38 dk. – 17 sayı – 1 asist) ve Derrick Williams (25 dk. – 14 sayı – 4 ribaund – 3 sayı) ile farkı açan temsilcimize rakip takımda Luke Sıkma (27 dk. 18 sayı – 8 ribaund – 4 asist) ile karşılık verdi. (30-16)

Sloukas'ın günü

İkinci çeyrekte ise hücumda tıkanma yaşayan Fenerbahçe Beko oldukça zorlandı. Alba Berlin 19-4’lük muazzam bir geri dönüş yakaladı ve çeyrek 41-40 kapandı.

Üçüncü çeyrekre ise işler yine istediğimiz gibi gitmedi ve fark 8 sayıya kadar çıktı. (44-52) Takımda özellikle savunmada Gigi Datome (34 dk. – 8 sayı – 7 ribaund – 4 sayı) yüksek bir performans gösterdi ve çeyrek 65-62 lehimize tamamlandı.

Son çeyrekte ise sakatlıktan çıkan oyuncumuz Nando De Colo (22 sayı – 18 sayı – 2 ribaund – 3 asist) öncülüğünde büyük çekişmeye sahne oldu. Rakip takımda Martin Herrmansson (28dk. – 12 Sayı) boş atışlar bularak takımımızı oldukça zorladı. Son 7 saniyede 3 sayı önde olmamıza rağmen son 4.6 saniye kala Alba Berlin serbest atıştan bulduğu ribaund ile beraberliği yakaladı ve maç uzatmaya gitti (88-88)

Uzatma periyodunda Nanda De Colo boş pozisyonlar hazırladığı Ahmet Düverioğlu üzerinden sayılar bulmamıza yardımcı oldu ve karşılaşmayı 107-10 önde tamamladık. Böylece Fenerbahçe Beko 12. Maçta 5. galibiyetini kazanarak yoluna devam etti.

Maçta özellikle Kostas Sloukas çok iyi bir performans sergiledi. Nando De Colo ise sakatlıktan çıkmasına rağmen oldukça iyi bir geri dönüş yaptı. Derrick Williams’ın gözden kaçan bir defosu mevcut. Hücumda ne kadar agresif ise savunmada bir o kadar pasif kalıyor. Onun üzerinden rakipler oldukça sayı bulabiliyorlar. İleride bunun düzeleceğini umuyoruz.

Anadolu Efes, Ataman ve Larkin

Perşembe günü Turkish Airlines Euroleauge’de rakip lider Anadolu Efes. Geçen sezonki F4’ten Ergin Ataman’a karşı nasıl bir tepki olacak salonda büyük merak konusu.

Ama bence asıl merak ettiğimiz formda olan Shane Larkin’I nasıl durduracağımız ?

YORUMLAR

  • 0 Yorum