ÖZGÜR ÇETİNEL

ÖZGÜR ÇETİNEL


Taraftar, Başkan ve Koç Fenerbahçe Beko'dan reaksiyon bekliyor

04 Kasım 2019 - 10:10 - Güncelleme: 04 Kasım 2019 - 19:57

Turkish Airlines Euroleauge sezonuna iyi bir başlangıç yapamayan Fenerbahçe Beko’nun bu akşamki rakibi Litvanya basketbolunun köklü kulübü Zalgiris Kaunas.

Sarunas Jasikevicius’un maç öncesinde hala ‘’Turkish Airlines Euroleauge’in en büyük favorisi’’ olarak belirttiği takımımızdan ise; hem taraftar hem başkan Ali Koç hem de Koç Obradovic’in reaksiyon bekliyor.

Rakip Zalgiris Kaunas’ta ise ilk 5 haftanın en etkili ismi (12.6 sayı - 7.2 ribaund ortalaması) Olympiacos’tan gelen Zach LeDay olurken Thomas Walkup (9.0 sayı - 4.6 ribaund - 3.6 asist) ve Marius Grigonis (11.4 sayı - 2.4 ribaund ortalama) ikilisi Zach LeDay’e yardımcı oluyor.

İki takım arasında oynanan maçlarda ise sarı lacivertli takımımızın 13 galibiyet 4 mağlubiyet ile rakabette önde olduğu gözüküyor.

Artçı Şoklar Devam Ediyor !!!

Fenerbahçe Beko karşılaşmaya Bobby Dixon, Nando De Colo, Gigi Datome, Derrick Williams ve Jan Vesely beşi ile başladı. Seyircisinin Ateşehir’deki muhteşem desteği ile hızlı girmeye çalışan takımımız ilk çeyreği 17-17 beraberlikle tamamladı.

İkinci çeyrekte ilse Nando De Colo’nun hücumda insiyatif alması ile takımımız soyunma odasına 40-33 önde girdi. (31 dk. – 29 sayı – 1 ribaund – 2 asist)

Üçüncü çeyrekte ise rakip takımda öne çıkan oyunculardan Zach LeDay sahnye çıktı ve Litvanya temsilcisini oyunda tuttu (29 dk. – 16 sayı – 5 ribaund – 2 asist) fakat yine de Sarı Lacivertliler üstünlüğünü devam ettirdi. (59-52)

Maçın son periyodu karşılıklı basketler ile geçilirken son 2 dakikada oyunun kaderi çizildi. 76-69’luk skor ile son dakikaya girildiğinde Litvanya temsilcisi imkansızı başararak 0-10’luk seri ile geri dönüşü sağladı ve Ataşehir’de tam anlamıyla soğuk duş yaşattı. Maçın skoru 76-79 olarak gerçekleşti ve Fenerbahçe Beko parkeden 6. Maçında 5. Mağlubiyetini alarak ayrıldı.

Maçın bitmesi ile Ataşehir’de büyük bir üzüntü vardı. Seyirci üzerine düşen görevi yerine getirse de son dakikada gelen 0-10’luk seri moralleri bozdu. Haftalardır eleştirdiğimiz Kostas Sloukas bu maçta biraz kımıldandı ve takımın skor yükünü tek başına çeken Nando De Colo’ya yardımcı oldu.(35. dk -13 sayı – 2 ribaund – 9 asist) Fakat bu ikiliye destek veren 3. Oyuncuyu bulmakta zorlandık.

Nikola Kalinic’ten neredeyse oynadığı süre zarfında hiç destek alamadık. (14 dk. -1 sayı – 2 ribaund) Oysaki Sırp oyuncu savunmada Fenerbehçe Beko’nun en önemli oyuncularından ve hücumda da X-faktör olmaya aday fakat şu anki form durumu ile bu özelliklerinin yakınından bile geçmiyor.

Gigi Datome savunmada çok iyi niyetli oynadı ama hücumda varlık gösteremedi. (27. Dk. – 5 sayı – 2 ribaund – 1 asist) Jan Vesely’de uzun sakatlık periyodundan istenen şekilde dönemedi. Eski atletik ve agresif görüntüsünden uzak bir perfomans ortaya koyuyor.

Leo Westermann ise şu anki form durumu ile transferine şüphe ile yaklaşılan tek oyuncu ! (5 dk. – 0 sayı – 1 ribaund – 0 asist). Açıkçası rotasyonu rahatlatması için transfer edilen Fransız guard beklentilerin çok uzağında. Maçta hızlıca 4 faul alması ise bunun göstergesi.

Maçın pozitif noktası ise seyircinin takımımıza sahip çıkması ve destek vermesi. Bu takımın şu anki durumundan kurtulması için çok önemli. Fakat takımdaki sorunun ne olduğu sorusu akıllarda.

-        Eski oyuncularda bir doymuşluk mu var ?

-        Takımda neden hiç enerji yok ? Herkes yorgun ve bitkin gözüküyor ve reaksiyon veremiyor.

-        Bilindik Fenerbahçe Beko hücumlarını neden göremiyoruz ? Nando De Colo faktörü takımı kötü mü etkiledi ?

-        Koç Obradovic’in sözleşme sorunsalı takımı etkiliyor mu ?

-        Oyuncular ile Koç Obradovic arasında bizim bilmediğimiz bir sıkıntı mı var ?

-        Geçen seneden beri süre gelen finansal problemler devam mı ediyor ? Oyuncular bu duruma karşı bir tavır mı alıyor ?

Bu soruların cevaplarını zaman içerisinde alacağız. Bu süreçte biz üzerimize düşen görevi yaparak takıma destek vermeye devam edeceğiz. Tünelin sonundaki ışık Köln Final Four. Umarız orada olarak yine kupanın bir ucundan tutarız.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Zorro
    4 yıl önce
    Geçen sene normal sezonu 1. Bitirip şu ana kadar süren kötü dönem geçiriyoruz. Umarım playoff lara kalabiliriz. Kalırsak sezon sonuna formda girmiş fenerbahçe kupayı kaldırır